José Mourinho yhdistettynä entisiin seuroihinsa – ”Se on suuri kunnia”

© Kuva: Getty Images
Pudottaako Hollanti Japanin jatkosta? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Manchester Unitedista kenkää saanut José Mourinho myöntää, että hänelle olisi suuri kunnia palata Real Madridiin tai Internazionale Milanoon.

Mourinho sai joulukuussa lähtöpassit Unitedista kahden ja puolen kauden jälkeen. Hän voitti seurassa Eurooppa-liigan ja Englannin liigacupin.

Portugalilaisluotsi valmensi Interiä vuosina 2008-2010 ja voitti italialaisseurassa triplamestaruuden kaudella 2009-10 (Serie A, Mestarien liiga, Italian cup). Interistä hän siirtyi Real Madridiin, jossa hän voitti kolmen kautensa aikana La Ligan, Copa del Reyn ja Espanjan supercupin.

Mourinhosta on liikkunut potkujensa jälkeen jo paljon huhuja. Brittimediassa on kerrottu, että hän hylkäsi viime syksynä Real Madridin tarjouksen. Tuolloin Madrid potki pihalle Julen Lopeteguin, mutta Mourinho ei tarttunut espanjalaisten tarjoukseen.

Portugalin suurseurasta Benficasta myönnettiin, että he haluaisivat Mourinhon palaavan Portugaliin, mutta Mourinho ampui idean alas. Huhut Real Madridista elävät yhä, mutta Mourinhon mukaan hänellä ei ole kiire palata valmentamaan.

Daily Mail kertoo, että Manchester United maksoi Mourinholle hänen lähtökorvauksensa heti potkujen jälkeen, joten portugalilaisvalmentaja voisi jo ottaa uuden työpaikan vastaan.

– Minulla ei ole aikomusta palata Portugaliin. Benfica ei ole minulle vaihtoehto tällä hetkellä, kommentoi Mourinho Correio da Manhalle.

– (Paluu Real Madridiin tai Interiin olisi) suuri kunnia, mutta puhun vain sinulle (haastattelijalle), en kenellekään muulle.

– Kun valmentaja tai pelaaja palaa seuraan, se tarkoittaa, että he tekivät jotain positiivista. Siltä minusta tuntui, kun menin takaisin Chelseaan.

– Kun ammattilainen palaa tai hänet pyydetään takaisin seuraan, se on suuri kunnia. Jos sinua pyydetään takaisin, se johtuu siitä, että he tietävät arvosi.

– Nyt minulla on oikeus rentoutua ja odotella. Minulla on aikaa kritisoida itseäni ja analysoida rauhallisesti kaikkea, mitä olen käynyt läpi parin viime vuoden aikana, sekä valmistautua urani seuraavaa vaihetta varten.

Täysin vaille töitä Mourinho ei ole keväällä jäämässä, vaikka hän ei palaisikaan vielä valmentamaan. Tv-yhtiö Bein Sports ilmoitti, että Mourinho toimii kanavan asiantuntijana Valioliigan ja Aasian-mestaruuskisojen otteluissa.

Pudottaako Hollanti Japanin jatkosta? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!