Lähde: Neymarin koko loppukausi vaarassa – Copa Américakin uhattuna

© Kuva: Getty Images

Sanotaan, ettei salama iske kahdesti samaan paikkaan, mutta PSG-tähti Neymarin kohdalla väite ei pidä paikkaansa. Salama – tai pikemminkin vastustajajoukkueen pelaajan jalka – on vahingoittanut brasilialaisen oikean jalan viidennen metatarsaalin luuta toisena vuonna peräkkäin, eikä ajankohdallakaan ollut montaa viikkoa eroa.

Vuonna 2018 Neymar hyvästeli PSG:n loppukauden helmikuussa, mutta ehti sentään parahiksi kuntoon MM-turnaukseen. Nyt vamma syntyi jo tammikuussa – viime viikon keskiviikkona pelatussa cup-ottelussa Strasbourgia vastaan – mutta pelko kauden ennenaikaisesta päättymisestä on aivan yhtä todellinen.

”Lähellä seuraa oleva” lähde kertoi ESPN:lle, että Neymarin vamman hoito voi hyvin vaatia leikkaushoitoa. Jalan luussa on murtuma – joskin eri paikassa kuin viime vuonna – ja toipuminen Mestarien liigan vierasotteluun Manchester Unitedia vastaan 12.2. on käytännössä mahdotonta.

Brasilian maajoukkueen lääkäri Rodrigo Lasmar on matkustanut Ranskaan PSG:n kutsumana, ja nyt selvitetään sitä, voiko Neymar pelata PSG:n kauden kahden viimeisen kuukauden aikana ja kesän Copa Américassa. Sen paremmin Selecao kuin PSG:kään eivät ole antaneet virallista lausuntoa Neymarin vammasta, ja nyt keskustellaan siitä, onko leikkaus ainoa vaihtoehto.

– Olemme käyneet Neymarin luona. Kyse oli henkilökohtaisesta tapaamisesta, solidaarisista ja humaaneista lähtökohdista. Muista asioista tiedottaa lääkintätiimi. Tiedän, että olette kiinnostuneita, mutta tiedän, milloin pysyä omalla alueellani, Brasilian maajoukkueluotsi Tite kommentoi.

– Ymmärrän huolen, mutta en puhu olettamuksista. Olen ilmaissut huoleni myös PSG:n valmentaja Thomas Tuchelille, joka on surullinen. Niin olen minäkin, mutta olen myös kannustava.

Tite vahvisti, että Neymaria ei kutsuta Brasiliassa pelattavaan Copa Américaan puolikuntoisena. Maajoukkueen johtaja Edu Gaspar muistutti, että päätöksen Neymarin vamman hoidosta tekee viime kädessä PSG.

– Muistetaan, että Neymar on PSG:n pelaaja. Meidän täytyy kunnioittaa seuran tekemiä päätöksiä. Lääkärimme Rodrigo Lasmar avustaa heitä.

Mikäli leikkausratkaisuun päädytään, on toipumisaika ESPN:n lähteen mukaan pidempi kuin viime vuonna. Se päättäisi lähes varmasti hänen seurajoukkuekautensa ja uhkaisi myös pelaamista kesän kotiturnauksessa.

Lähteen arvion mukaan parhaassakin skenaariossa Neymar nähtäisiin kentillä aikaisintaan huhtikuussa.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliKatso: PSG:n nuorta puolustajaa taklattiin rumasti – ”Meillä ei ole sanoja”
Seuraava artikkeliArsenalin maalivahtilegenda Huuhkajien lupauksen valmentajaksi