Lukas Hradecky jälleen vuoden jalkapalloilija – maalivahtien joukossa omassa kastissaan

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Torstaina 17. tammikuuta vietetään jälleen perinteistä Suomen urheilugaalaa. Lajien parhaat urheilijat nimettiin tosin jo keskiviikkona, kun Yle julkaisi kotisivuillaan kunkin lajin vuoden 2018 parhaan urheilijan.

Vuoden jalkapalloilijaksi valittiin jo kolmannen kerran peräkkäin maalivahti Lukas Hradecky. 29-vuotias Hradecky voitti edellisen seurajoukkueensa Eintracht Frankfurtin kanssa Saksan cup-mestaruuden ja siirtyi kesällä Bayer Leverkuseniin. Leverkusenissa Hradecky pelasi syksyn aikana 20 ottelussa, joista voitto heltisi yhdessätoista. Nollan suomalainen piti kuusi kertaa.

Kahdeksassa vuonna 2018 pelaamassaan maaottelussa Hradecky päästi yhteensä vain kolme maalia ja hävisi ainoastaan kahdesti. Komein saavutus oli viisi peräkkäistä nollapeliä Suomen marssiessa Nations Leaguessa voitosta voittoon, ja napaten koko lohkon ykkössijan.

Hradeckya lukuun ottamatta yksikään toinen maalivahti ei ole saavuttanut Urheilutoimittajain liitolta edes kahta valintaa vuoden jalkapalloilijaksi. Ylivoimaisesti menestyneimmät ovat suomalaisen jalkapalloilun legendat Sami Hyypiä (9 valintaa) ja Jari Litmanen (8 valintaa), Juhani Peltosen tullessa kolmantena neljällä valinnallaan. Hradeckyn lisäksi kolmesti kunnian ovat saaneet Aulis RytkönenArto Tolsa ja Roman Eremenko.

Myös Palloliitto valitsee vuosittain kunkin vuoden parhaan pelaajan. Palloliiton palkinto jaetaan nykyisin eurooppalaisen käytännön mukaisesti kesällä. Viime kesäkuussa kauden 2017-2018 parhaana pelaajana palkittiin niin ikään Lukas Hradecky.

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliSK: Porilaisseuran puuttuminen sarjan listoilta säikäytti – ”Jostain syystä maksu unohtui”
Seuraava artikkeliLK: Rovaniemen halli ei kelpaa Suomen Cupiin – RoPS testaa brasilialaispelaajia