Huuhkajat aloitti futisvuoden 2019 voitokkaasti, kun se kukisti Qatarin pääkaupungissa Dohassa Ruotsin maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki avausosumaansa maajoukkueessa juhlinut Eero Markkanen.

Valmentaja Markku Kanerva oli syystäkin tyytyväinen ottelun antiin.

– Hyvä voitto, makea sellainen. Ruotsi on aina kiva voittaa, sanotaan näin, Kanerva totesi Huuhkaja-TV:lle.

– Ruotsi tosiaan tarjosi meille hyvän vastuksen, ja näitähän me lähdimme tänne hakemaan: hyvissä olosuhteissa hyviä pelejä. Ainakin tämä tarjosi mielestäni sellaisen.

Peräti viisi pelaajaa teki tiistaina debyyttinsä A-maajoukkueessa. Avauskokoonpanossa heistä pelasi Lassi Lappalainen, ja vaihdosta sisään tulivat Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen, Saku Ylätupa ja Robert Ivanov.

– Miehekkäästi tulivat nuoret pojat sisään. Lappalainen tuossa nyt pisimpään pelasi ja näin näppituntumalta voi heti sanoa, että hän voi olla tyytyväinen omaan esitykseensä, Kanerva kehui.

Kapteeni Tim Sparvin vaihdosta tauolla oli sovittu jo etukäteen. Rasmus Schüller ja Albin Granlund otettiin puolestaan kentän laidalle takareisituntemusten vuoksi.

Suomi kohtaa Qatarissa vielä perjantaina Viron klo 14 alkavassa ottelussa. Peliä voi seurata Viasatilta, Viaplaysta ja Viafreestä.