Palloliitto pudotti viime viikon torstai-iltana todellisen uutispommin, kun se jätti Naisten liigan hallitsevan mestarin PK-35 Vantaan ilman liigalisenssiä (lue lisää). PK-35 on voittanut kuluvalla vuosikymmenellä peräti seitsemän naisten suomenmestaruutta.

Lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen avasi PK-35 Vantaan tilannetta Ylen haastattelussa hieman tarkemmin, eikä ollut erityisen toiveikas valituksen läpimenon suhteen. PK-35 Vantaalla on kymmenen päivää aikaa valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Valitusaika päättyy kaiketi ensi sunnuntaina, mutta toistaiseksi seura on pitänyt erittäin hillittyä linjaa tiedottamisen suhteen. Edustusjoukkue kuitenkin harjoitteli perjantaina normaalisti ja pelasi lauantaina Naisten Suomen Cupin ottelun Tikkurilan Palloseuraa vastaan. TiPS voitti pelin maalein 2-1.

PK-35 Vantaan tiedottajan Samu Liskin mukaan keskeneräisiä asioita ei haluta kommentoida, vaan seura tiedottaa välittömästi, kun jotain valmiita päätöksiä on tehty. Liskin mukaan lisenssittä jääminen tuli yllätyksenä niin joukkueen pelaajille kuin seurallekin.

Mahdollisesta Ykkösessä pelaamisesta ei Liskin mukaan ole seurassa käyty vielä minkäänlaisia keskusteluja.

SuomiFutis-sivusto tavoitti myös PK-35 Vantaan kapteenin Sanna Saarisen, mutta hänkään ei halunnut kommentoida asiaa mitenkään.