Lähtökohdat vaikuttivat Lazion kannalta hyvin suotuisilta, kun joukkue lähti viime sunnuntaina haastamaan sarjakakkosta Napolia vieraskentällä.

Napolilta uupui ottelun kokoonpanosta useita luottomiehiä. Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly, Marek Hamsik ja Allan olivat kaikki sivussa, mikä nosti huimasti Simone Inzaghin valmentaman Lazion voittomahdollisuuksia.

Lazio ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilannetta vaan hävisi ottelun lukemin 1-2. Joukkueen selkäranka näytti katkeavan viimeistään siinä vaiheessa kun Napolin maalitykki Arkadiusz Milik siirsi isännät 2-0-johtoon 37. minuutilla.

Ruudulle Serie A:ta selostavan Velja Engströmin mielestä Lazion puhti hiipui jo 34. minuutilla tulleen avausmaalin jälkeen.

– Lazio ikään kuin luovutti, eikä sellaiseen tietenkään ole varaa, se on ihan selvä asia. Koko 90 minuutin ajan täytyy säilyttää taistelutahto eikä yhdestä takaiskusta saa tuolla tavalla lannistua. Lazio näytti alistuneelta koirajoukolta, kun Napoli pääsi 2-0-johtoon, Engström päivittelee.

Lazion ottelut Serie A:n huippujoukkueita vastaan jatkuvat heti sunnuntaina. Haaste kovenee Napoli-ottelusta entisestään, kun vastaan tulee sarjajohtaja Juventus.

– Laziolla on aika hyvä iskun paikka, sillä Juventuksella on tosi paljon poisjääntejä. Todennäköisesti tästä pelistä ovat sivussa Juan Cuadrado, Andrea Barzagli, Mehdi Benatia, Mario Mandzukic, Sami Khedira, Miralem Pjanic ja vielä João Cancelokin, Engström luettelee.

– Nyt kun on noin monta pelaajaa pois, niin uskoisin, että tässä Laziolla on se once in a lifetime -mahdollisuus voittaa Juventus. Vaikka toki pitää muistaa, että Laziolla oli aika samanlainen tilanne juuri Napolia vastaan, eikä sitä pystytty hyödyntämään millään tavalla.

– Nyt Lazio kuitenkin pääsee pelaamaan kotikentällään Juventusta vastaan. Kun Juvella on noin monta miestä sivussa, niin kyllä se pitäisi jotenkin pystyä hyödyntämään. Vähintään piste pitäisi Lazion pystyä kairaamaan.

Serie A:n toisella kierroksella Juventus otti Laziosta 2-0-kotivoiton. Nyt tuon ottelun molemmat maalintekijät, Pjanic ja Mandzukic, ovat sivussa.

– Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Laziolla ei kyllä ollut mitään palaa. Heidän pitää pystyä paljon parempaan, jotta pystyvät haastamaan Juventuksen. Tällä kaudella Lazio on kuitenkin ajoittain pelannut todella hyvääkin futista. Oikeastaan juuri ennen talvitaukoa oli nähtävissä kauden parasta peliä, Engström muistelee.

Ehjät 90-minuuttiset ovat Engströmin mukaan olleet Lazion osalta vähissä tällä sesongilla. Jos sellainen sattuu osumaan sunnuntaille, Juventus saattaa olla isoissakin vaikeuksissa.

– Laziolla on paljon ratkaisuvoimaa sitten, kun pelaajat ovat iskussa. Viime kaudella tuli kova määrä maaleja, ja hyökkäyspelaaminen ja pelaajat eivät ole juurikaan muuttuneet. Kyllä siellä on potentiaalia haastaa Juventus ihan kunnolla, ja totta kai se vaatii sitä, että avainpelaajat pelaavat parhaalla mahdollisella tasolla.

Tämän kauden aikana maalinteko on jälleen ollut Laziossa suurimmaksi osaksi Ciro Immobilen harteilla. Italialainen on tehnyt 11 osumaa kaikista 29:stä. Joukkueen seuraavaksi parhailla maalintekijöillä on kasassa vain kolme rysää miestä kohden.

Jos Juventus onnistuu ottamaan Immobilen tarkkaan miesvartiointiin, on selvää, että muiden Lazion pelaajien on noustava esiin hyökkäyspäässä. Tulitukea tarvitaan laajemmalta säteeltä, jotta hallitseva mestari kokisi vihdoin kauden avaustappionsa. 20 Serie A:n ottelustaan Juventus on voittanut 18 ja pelannut kahdesti tasan.

– Lazion kannalta toivoisi, että he pystyisivät käyttämään sitä väkisinkin aukeavaa tilaa hyödykseen. Esimerkiksi Luis Alberto voisi pystyä sitten käyttämään tiloja ja ratkomaan pelejä, osumaan näissä isoissakin otteluissa, Engström sanoo.

Viime pelissä Juventus sai maalihanat kunnolla auki Perparim Hetemajn edustamaa Chievoa vastaan. ”Vanha rouva” kukisti sarjajumbon 3-0 siitä huolimatta, että torinolaisten portugalilaispyssy Cristiano Ronaldo tuhri rangaistuspotkun toisen jakson alussa.

Edellisen kerran Juventus oli onnistunut tekemään enemmän kuin kaksi maalia ottelussa joulukuun 1. päivä Fiorentinaa vastaan (3-0). Tuon jälkeen kului kahdeksan peliä ennen kuin Massimiliano Allegrin luotsaama joukkue sai aikaan yhtä monta rysää.

Lazio-Juventus näkyy sunnuntaina 27.1. klo 21.20 alkaen suorana lähetyksenä Ruudussa.