37-vuotias Iker Casillas on epäilemättä yksi oman sukupolvensa suurimmista maalivahdeista. Casillas valittiin vuosina 2008-2012 viidesti putkeen sekä IFFHS:n että FIFPron vuoden maalivahdiksi, ja tuolla ajanjaksolla hän valloitti ykkösvahtina myös Espanjan maineikkaan triplan: kaksi EM-kultaa ja maailmanmestaruuden.

Maajoukkueessa menestyminen on siis Casillasille tuttu puuhaa, mutta komea on meriittilista myös seurajoukkueessa. Viiden La Liga -mestaruuden lisäksi ”San Ikerin” palkintokaapista löytyy muun muassa kolme Mestarien liiga -voittoa, kaksi Espanjan Cupin voittoa, kuusi Supercup-titteliä sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruus.

Tilastopalvelu MisterChip on kuitenkin havainnut, että Casillasin lempinimi San Iker ei ole pelkkä leikin asia, vaan miehen peluutuksen loppuotteluissa pitäisi olla valmentajille pyhä asia. Kulloisetkin valmentajat ovat jättäneet Casillasin vaihtopenkille koko ottelun ajaksi viidessä eri finaalissa, ja joka kerta Casillasin joukkue on ottelun hävinnyt. Voitokkaita finaaleita, joissa Casillas on pelannut, on kaikkiaan 15.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
HA VUELTO A PASAR!!!! Cada vez que un club juega una final y el entrenador deja a @IkerCasillas en el banquillo, ese club palma. Es LA MALDICIÓN DE IKER: Copa del Rey 2001-02, Copa del Rey 2003-04, Copa del Rey 2012-13, Taça de Portugal 2015-16 y Taça da Liga 2018-19.

Casillas on seurannut vaihtopenkiltä kolmea Real Madridin tappiollista cup-finaalia, sekä Porton penkiltä tappiollista Portugalin cup-finaalia ja viimeksi lauantaina Portugalin Liigacupin loppuottelua. Casillas aloitti vaihdossa myös vuoden 2002 Mestarien liigan loppuottelun Bayer Leverkusenia vastaan, mutta tuli kentälle César Sánchezin loukkaannuttua. Casillas teki useita huipputorjuntoja, ja Real voitti pelin 2-1.

Lauantaina pelattua Portugalin Liigacupin loppuottelua Porto johti vielä ottelun mennessä lisäajalle 1-0 Fernandon maalilla. Lisäajalla vastustaja Sporting Lissabon sai kuitenkin rankkarin, jonka Bas Dost ampui vastustamattomasti Casillasia maalin suulla sijaistaneen brasilialaisen Vanan taakse.

Loppuottelu meni rangaistuspotkukilpailuun. Siinä Sportingin neljästä laukojasta vain yksi epäonnistui, kun Portolla epäonnistujia oli peräti kolme. Yksi heistä oli Real Madridiin kesällä siirtyvä topparilupaus Edér Militão.

Porton päävalmentaja Sérgio Conceicãoa saattaa mietityttää, että olisipa hän tiennyt tästä kirouksesta jo aiemmin…