Robin Lodilta jää odotettu Valencia-kohtaaminen väliin

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Huuhkajien Robin Lod siirtyi viime kesänä ”vain” Espanjan toisella sarjatasolla pelaavaan Sporting Gijóniin, moni suomalainen futisjännäri toivoi varmasti Lodin pääsevän mittaamaan osaamistaan La Liga -joukkueita vastaan Espanjan Cupissa. Onnetar onkin tätä tavoitetta ajatellen Sportingia suosinut, sillä se on saanut vastaan Copa del Reyssä jo kaksi pääsarjaseuraa.

Edellisellä cup-kierroksella Sporting pudotti La Liga -seura Eibarin, ja Lod pelasi toisessa osaottelussa täydet peliminuutit. Se on ainoa 16 parhaan joukkoon selviytynyt ei-pääsarjaseura, joten oli jo selviö, että neljännesvälierissäkin vastus olisi kova.

Arpa heitti Sportingin vastustajaksi Mestarien liigassakin tällä kaudella nähdyn Valencian. Otteluparin avausosa pelataan Gijónissa tiistaina, mutta Lod on pelistä lievän loukkaantumisen takia sivussa. Viikkoa myöhemmin pelattavaan toiseen osaan suomalainen voikin ehtiä mukaan.

Lod on huilannut saman vamman takia myös Sportingin kaksi edellistä sarjaottelua. Hän kuitenkin palasi harjoitusvahvuuteen maanantaiaamuna, mutta ei harjoitellut vielä aivan täysipainoisesti. El Desmarquen mukaan pelaaminen tiistaina ei tulekaan kyseeseen, mutta lauantain sarjaottelussa Albaceten vieraana Lod saattaa taas pelata.

Robin Lod pelasi syyskauden aikana Sporting Gijónissa kaikkiaan 13 ottelua. Niissä hän teki yhden maalin ja syötti yhden.