Kun Ole Gunnar Solskjaer palkattiin joulun alla valmentamaan Manchester Unitedia loppukauden ajan, koki Punaiset Paholaiset täydellisen muodonmuutoksen. United on voittanut kaikki kahdeksan peliään norjalaisen alaisuudessa komealla maalierolla 22-5.

SPORF

@Sporf
🇳🇴 Ole Gunnar Solskjær’s record as @ManUtd manager:

🏟 8 Games
✅ 8 Wins
🤝 0 Draws
❌ 0 Defeats

🔥 WWWWWWWW

⚽ 22 Goals Scored
🥅 5 Goals Conceded
🧤 3 Clean Sheets

🏟 (A) Win vs @SpursOfficial
🏟 (A) Win vs @Arsenal

🎶 “Ole’s at the wheel....”

Perjantain 3-1 -voitto FA Cupissa Arsenalista teki hyvää muun muassa entistä seuraansa vastaan pelanneelle Alexis Sánchezille. Chileläinen teki Arsenalin verkkoon vasta kauden toisen maalinsa ja ensimmäisen sitten lokakuun alun. Sánchezin maalin hienosti syöttänyt Romelu Lukaku kertoi pelin jälkeen MUTV:lle, että hän oli ennustanut pelin alla Alexisin maalaavan.

– Sanoin hänelle eilen harjoituksissa, että ”kuule, huomenna teet maalin”, Lukaku paljasti vielä perjantai-iltana.

– Sanoin, että juokse vain maalipaikkaan, niin minä löydän sinut. Tiesimme, että minulle ja Alexisille jätetään tilaa laitapakkien noustessa. Sen varmaan näki, että etsin häntä pallon saatuani. Alexis teki juuri oikean liikkeen ja viimeisteli uskomattoman maalin.

– Haluan aina tehdä maaleja, koska olen maalintekijä, mutta pystyn kyllä molempiin. En ole varma, oliko minulla syöttöjä tällä kaudella ennen tätä, mutta Arsenalia vastaan syötin kaksi maalia, Lukaku jatkoi Evening Standardin mukaan.

Kookas belgialaishyökkääjä kommentoi medialle myös edellisen valmentajan José Mourinhon ja Solskjaerin välisiä eroja. Lukaku säästi Mourinhon isommalta kritiikiltä, mutta ylisti myös norjalaisen humaania lähestymistapaa ja sen vaikutusta pelaajien itseluottamukseen.

– Meillä on paljon uskoa. Manageri antaa itseluottamusta jokaiselle. Jokainen tietää, milloin saa pelata ja milloin ei saa pelata, Lukaku totesi SportBiblen mukaan.

– Jos pelaa, niin tietää, miksi, ja kun ei pelaa, hän kertoo meille, miksi ei. Siinä on iso ero.

– Meillä on nuori joukkue, ja se on todella tärkeää. Nuorten pelaajien täytyy tietää, mitä tehdä ja mitä ei. Puhun kymmenen vuoden kokemuksella. Olen ollut monissa pukukopeissa, ja joskus on oltava nöyrä. Tarvitsemme paljon kommunikaatiota, ja sen Ollie tekee hyvin.

[readmore from=Manchester-United]

– Jokaisella managerilla on oma työtapansa. Mourinholla oli hyvä työskentelytapa ja niin on Olliellakin.

– Me haluamme voittaa jonkin palkinnon. Manageri on tehnyt mahtavaa työtä, ja ansaitsee siitä kunniaa, mutta niin ansaitsevat myös pelaajat ja joukkue. Jokainen haluaa pelata joukkueelle. Joukkue tulee ennen mitään muuta, Lukaku naulaa.