AS Roma taisteli toissa kaudella viimeiseen asti Juventuksen kanssa Serie A:n mestaruudesta, ja viime keväänä se eteni sensaatiomaisesti Mestarien liigan välieriin. Kausi 2018-2019 on ollut Romalle kuitenkin monin puolin synkkä, sillä se parhaillaan se ei mahdu edes Serie A:n kärkinelikkoon, ja Juventuskin on karannut jo 22 pisteen päähän.

Sunnuntaina kaikki näytti Roman kannalta hyvältä vielä ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen. Edin Dzekon kaksi maalia ja Stephan El Shaarawyn yksi osuma veivät joukkueen 3-0 -johtoon Atalantan vieraana, mutta sitten Roma tipahti kuskin pukilta.

Aivan avausjakson lopuksi Atalantan Tomas Castagne kavensi tilanteeksi 1-3, ja toisella jaksolla kiri jatkui. Rafael Toloi toi isännät jo maalin päähän, ja Atalantan kiri huipentui Duvan Zapatan 71. minuutin tasoitusmaaliin. Minuutta aiemmin saamaansa pilkkua kolumbialainen ei vielä upottanut, mutta hieman myöhemmin Zapata kuittasi epäonnistumisensa ja maalasi.

– Avausjaksolla joukkue teki oikeita valintoja ja pelasi hyvin, Roman valmentaja Eusebio di Francesco kommentoi 3-3 -tasapeliä Sky Sport Italialle.

– Ainoa ongelma on, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun meille kävi näin. On absurdia nähdä samoista pelaajista koostuva joukkue, joka pelaa niin eri tavalla kahdella eri puoliajalla.

– Selvästi joukkueen henkiset heikkoudet ovat yhtä olemassa, ja meillä on paljon psykologisia töitä tehtävänä. 3-0 -voittoa ei voi menettää näin. Olemme onnekkaita, että saimme pelistä edes tasapelin.

– Kaikki kunnia Atalantalle, mutta saamme syyttää myös itseämme 3-0 -johdon hukkaamisesta. Joukkueen epätasaisuus jopa saman pelin sisällä tekee minut hulluksi, Di Francesco jyrähti.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - This is only the second time that Atalanta recover three goals from a trailing situation in Serie A: the first in 1992 against Foggia. Heart. #AtalantaRoma

27-vuotias Duvan Zapata on tehnyt nyt kahdeksassa viimeisessä sarjaottelussaan peräti 14 maalia – vähintään yhden kussakin. Väliin mahtuu vielä yhden maalin cup-ottelu Cagliaria vastaan. Vielä Zapataakin komeampi maaliputki on Sampdorian Fabio Quagliarellalla, jolla maaleja on tehtynä nyt 11 perättäisessä liigaottelussa. Zapata on todella lämmennyt kauden edetessä, sillä kauden ensimmäisissä 13 ottelussa maaleja syntyi vain yksi.

Nebojša Marković

@MarkovicNeb
Duvan Zapata in Serie A in December 2018 & January 2019

8 matches
705 minutes