Siirtosummat pyörryttävät taas, 64 miljoonaa euroa USA:n maajoukkuekapteenista – ”Unelmoi aina Valioliigasta”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan neljäntenä majaileva Chelsea tiedotti keskiviikkona kiinnittäneensä yhden siirtomarkkinoiden kuumimmista lupauksista. Chelsea värväsi joukkoihinsa yhdysvaltalaisen Christian Pulisicin Borussia Dortmundista.

Dortmund kuittaa Pulisicista huiman 64 miljoonan euron siirtosumman. Pulisic muuttaa Lontooseen kuitenkin vasta kesällä, ja pelaa kevätkauden ajan lainalla Dortmundissa. Lainakorvausta Dortmundin ei tarvitse maksaa. Pulisicin Dortmund-sopimus oli voimassa kesään 2020 saakka.

– On suuri etuoikeus saada tehdä sopimus näin legendaariseen seuraan. Odotan innolla, että pääsen tekemään kovasti töitä noustakseni vastuunkantajaksi maailmanluokan pelaajien joukkueessa, 20-vuotias yhdysvaltalainen kommentoi siirtoaan Chelsean kotisivuilla.

Pulisic pelaa enimmäkseen oikeana laiturina, mutta hänet on nähty myös vasemmalla ja kärjen alapuolella. Hän siirtyi Dortmundiin helmikuussa 2015, ja on rikkonut uransa aikana useita ikäennätyksiä. Pulisic on bundesliigahistorian nuorin ei-saksalainen maalintekijä (17 vuotta ja 212 päivää) ja nuorin pelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia yhdessä ottelussa. Hän on myös Borussia Dortmundin historian nuorin Mestarien liigassa pelannut pelaaja.

USA:n maajoukkueessa Pulisic debytoi vain 17,5 vuoden ikäisenä. Viime marraskuussa hänestä tuli maajoukkueen historian nuorin kapteeni ystävyysottelussa Italiaa vastaan.

– Christianin unelma on aina ollut pelata Valioliigassa. Se liittyy varmasti hänen amerikkalaiseen taustaansa, ja sen vuoksi meidän ei ollut mahdollista jatkaa hänen sopimustaan, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc kommentoi seuran kotisivuilla.

– Siitä syystä päätimme – sopimuksen lyhyen jäljelläoloajan huomioiden – hyväksyä Chelsean poikkeuksellisen houkuttelevan tarjouksen.

– Christian Pulisic on luonteensa puolesta mutkaton pelaaja. Olen varma, että hän tekee tulevien kuukausien aikana kaikkensa joukkueen ja sen urheilullisten tavoitteiden eteen, Zorc jatkaa.

Christian Pulisic on tehnyt Dortmundille 81 bundesliigaottelussa 10 maalia ja antanut 16 maalisyöttöä. Viime kaudella Pulisicin Bundesliigan tehosaldo oli neljä maalia ja kuusi syöttöä. Tämä kausi on tuonut toistaiseksi yhden maalin ja kaksi maalisyöttöä.