Helsingin Sanomat kertoi tiistaiaamuna, että 29-vuotias HJK-hyökkääjä Riku Riski oli tehnyt rohkean ratkaisun ja kieltäytynyt lähtemästä Huuhkajien Qatarin harjoitus- ja otteluleirille. Riski perusteli päätöstään eettisillä syillä (lue lisää).

Riskin suoraselkäinen ratkaisu herätti nopeasti huomiota myös maailmalla. Tämän jutun kirjoitushetkellä Riskin vetäytyminen on huomioitu ainakin saksalaisissa Der Spiegelissä ja Weltissä sekä ruotsalaisessa Aftonbladetissa.

– FC Bayern München matkustaa vuodesta toiseen harjoitusleirille Qatariin, ja Saksan menestyneintä seuraa kritisoidaan siitä säännöllisesti. Sitä, että joku seuran jalkapalloilija kieltäytyisi matkasta emiraattiin, on lähes mahdotonta kuvitella tapahtuvaksi. Suomalainen Riku Riski kuitenkin teki niin, Spiegel kirjoittaa.

Myös Welt käyttää verrokkinaan Bayern Müncheniä, jonka johtoportaaseen kuuluva Karl-Heinz Rummenigge vakuutti tuoreeltaan Tageszeitungille seuran käyvän ”jatkuvaa dialogia yhteistyökumppaniensa kanssa ihmis- ja työoikeusasioista”.

Riskin kieltäytyminen puhuttaa myös valtavasti sosiaalisessa mediassa, sillä suomalaisen kieltäytymistä on kiitelty muun muassa saksaksi, englanniksi, puolaksi ja norjaksi.

– Mistä voin ostaa Riku Riskin pelipaidan, eräs Twitterin käyttäjä kirjoittaa.

乙 є ﮮ ʞ є

@z_ainz
Wo kann ich ein #RikuRiski Trikot kaufen?! spon.de/afoyj via @SPIEGELONLINE

Huomiota satelee koko ajan lisää, sillä tuoreeltaan Riskin päätös on huomioitu muun muassa belgialaisessa ja virolaisessa mediassa.

RTBF Sport

@RTBFsport
L'international finlandais Riku Riski refuse d'aller au Qatar pour "raisons éthiques" rtbf.be/sport/football…

Estofennia

@estofennia
HJK:n Riku Riski kieltäytyi eettisistä syistä Huuhkajien Qatarin otteluista. sport.ohtuleht.ee/917091/soome-k…

Tästä voit lukea Juho Hirvosen Näkökulman Riku Riskin tekemästä ratkaisusta. Täällä puolestaan Markku Kanervan kommentteja Riskin poisjäännistä.