Viime kaudella Veikkausliigassa seitsemänneksi tullut FC Inter on ilmoittanut tämän kauden tavoitteikseen Suomen Cupin mestaruuden puolustamisen ja Veikkausliigassa mestaruussarjaan eli kuuden parhaan joukkoon pääsemisen. (Lue lisää uudesta sarjajärjestelmästä täältä)

Turkulaisseura pestasi viime kauden jälkeen päävalmentajakseen espanjalaisenJosé Riveiron, joka toimi Helsingin Jalkapalloklubin edustusjoukkueessa Mika Lehkosuon apuvalmentajana kausina 2016-2018.

Riveiron opit ovat tuntuneet menevän perille. Inter on jo varmistanut jatkopaikkansa Suomen Cupin lohkovaiheesta. Joukkue johtaa lohkoaan ennen viimeistä peliään, jossa se kohtaa Hongan lauantaina vieraskentällä.

– Seura on tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen. Prosessi valmennusjohdon ja pelaajien kokoamiseksi alkoi José Riveiron rekrytoinnilla. Muu valmennusjohto ja pelaajisto rakentui helposti seuran ja Riveiron näkemysten ollessa hyvin yhteneväiset. Seuralla ja valmennusjohdolla on koko ajan ollut selvä näkemys siitä, millaisia pelaajia haetaan ja mille pelipaikoille, kommentoi Interin tekninen johtaja Vesa Mäki Inter TV:lle.

– Edustusjoukkueen arki toimii hyvin. Joukkueella on hyvä viikkorytmi ja harjoittelu on erittäin suunnitelmallista ja laadukasta. Koko pelaajisto on erittäin sitoutunut joukkueen toimintaan. Seura on tyytyväinen Suomen Cupin jatkopaikan varmistumiseen, mutta joukkueen tapa pelata on antanut tätäkin suuremman syyn tyytyväisyyteen. Harjoitusotteluista saakka on ollut nähtävissä, että joukkue on hyvin organisoitunut. Joukkueella on vielä kehityttävää, mutta prosessi on hyvässä vauhdissa.

– Seura on asettanut kauden tavoitteeksi päästä Euroopan kentille. Inter lähtee puolustamaan Suomen Cupin mestaruutta ja Veikkausliigassa seuran tavoitteena on olla mestaruussarjassa eli kuuden parhaan joukossa. Seuraavaksi joukkue suuntaa Espanjaan viikon mittaiselle leirille.