Suomen Cupin Veikkausliiga-joukkueiden karsintalohko A:n kärkijoukkueet FC Inter ja FC Lahti ottavat tänään, lauantaina, yhteen Kupittaan 5:n tekonurmikentällä kello 14.00.

Kummallakin on kasassa kuusi pistettä. Inter on voittanut molemmat pelinsä (HJK, IFKM), ottelun enemmän pelannut Lahti hävisi viimeksi IFK Mariehamnille, mutta voitti ensimmäisissä otteluissaan HIFK:n ja Hongan.

Kotijoukkue Inter saa otteluun mukaan kaksi uutta pelaajaa. Helsingin Jalkapalloklubista tuttu hyökkääjä Filip Valenčic siirtyi tällä viikolla turkulaisten vahvuuteen lainasopimuksella norjalaisesta Stabækista, ja on Interin kokoonpanossa mukana. Tammikuun lopussa Interiin liittynyt laitahyökkääjä Eero Tamminen on myös ensimmäistä kertaa pelaajalistassa.

– Eero on huomisessa ottelussa ensimmäistä kertaa kokoonpanossamme. Hänen kanssaan olemme edenneet varovaisesti, mutta nyt aika on oikea. Timo Furuholm ei puolestaan varotoimenpiteenä todennäköisesti pelaa huomenna. Nyt meillä on hyökkäykseen uusia vaihtoehtoja Valenčičin ja Tammisen muodossa, joten luulisin meidän voivan antaa hänelle lepoa, Interin päävalmentaja José Riveiro kommentoi seuran sivuilla.

– Olen ollut reilut neljä vuotta Suomessa ja Lahti ei ole koskaan ollut helppo vastustaja. Nyt heillä on lähes kokonaan uusi valmennus ja toisaalta myös paljon laadukkaita uusia pelaajia. He ovat pelanneet vähän eri tavalla uudessa valmennuksessa ja saaneet kohtalaisen hyviä tuloksia. Meillä on oltava täysi keskittyminen pelissä erityisesti kaksinkamppailuissa ja suunnanmuutoksissa, jotta pärjäämme heille.

Interin kokoonpanosta puuttuvat edelleen Albion Ademi, Elias Mastokangas ja Mika Ojala. Myös Joona Järvistö joutuu jättämään pelin väliin.

Turkuun vieraaksi saapuva FC Lahti joutuu pelaamaan ilman Pekka Lagerblomia, joka katseli IFK Mariehamnia vastaan punaista kahden keltaisen kortin seurauksena. Hänen lisäksi varmasti sivussa ovat Eemeli Virta, Tim Martinen ja Jerónimo Amione. Meksikolaishyökkääjä Amionen harjoituksissa tullut alaraajavamma pitää hänet sivussa tovin.

– Viikolla olemme saaneet taas tehtyä suhteellisen hyvin asioita niin fyysiseen sekä taktiseen puoleen. Lähdemme tietysti siitä, että saamme oman pelimme kasaan paremmin kuin viimeksi. Meillä on muutamia kehityskohteita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Meidän pitää pystyä olemaan kompakteja molemmissa päissä. Viime pelissä meillä hukkui kenttätasapaino puolustettaessa, ja se on yksi selkeä kehityskohde. Hyökkäyspäässä haluamme löytää vaihtoehtoja ja valintoja, joilla pääsemme etenemään maalipaikoille ja sitten tietysti käytämme ne maalipaikat hyödyksi, analysoi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä seuran sivuilla.