Itseironia on oikein käytettynä hieno taiteenlaji. Kun tiedetään, että Veikkausliigaympyröissä raha ei kasva puissa, ovat pilke silmäkulmassa tehdyt yhteistyösopimukset varmasti omiaan tuomaan lisää näkyvyyttä – ja miksei hyvää tuultakin – pääsarjamme seuroille.

Tiistaina tällä saralla kunnostautui FC Lahti. Seura perustettiin marraskuussa 1996 FC Kuusysin ja Lahden Reippaan fuusioiduttua. Vaikka se onkin jo ehtinyt 22 vuoden kunnioitettavaan ikään, ei ”muoviseuran” mainetta silti noin vain karisteta.

FC Lahti omikin itselleen ”valtakunnan virallinen muoviseura” -tittelin, kun se tiedotti yhteistyösopimuksesta muoviputkiin ja muovisiin tuotteisiin erikoistuneen Wiitta-yrityksen kanssa. Silmäniskuhymiötä ei tämän sponsoriuutisen julkistuksen yhteydessä tarvittu.

FC Lahti

@FCLahti1996
Vahvemmat yhdessä! #FCLahti #Wiitta #Veikkausliiga

WIITTA - We 💚 Plastics

@WiittaCom
It’s a deal ✍️! Valtakunnan virallinen #muoviseura @fclahti1996 ⚽️ ja mielestämme absoluuttisesti paras #muovitehdas löivät kättä päälle Veikkausliigan kaudelle 2019. Tiukat sopimusneuvottelut käytiin Heinolan futisystävällisimmässä ja muutenkin ystäväll… bit.ly/2V7k58G

FC Lahti on voittanut historiansa aikana kaksi Veikkausliigan pronssia ja yltänyt kerran Suomen Cupin loppuotteluun. Jo edesmenneen Liigacupin se voitti kolmesti.