Jari Litmanen on innoissaan Teemu Pukin huippuvireestä. Suomalaislegendan mielestä Norwich on löytänyt 28-vuotiaasta Huuhkajat-hyökkääjästä viimeisen palasen taistellakseen noususta Valioliigaan.

Pukki johtaa Englannin Mestaruussarjan maalipörssiä tehtyään 30 otteluun 23 liigamaalia. Takana on oppivuosia Schalkessa, Celticissä ja Bröndbyssä.

Itse Liverpoolissa Valioliigaa urallaan pelannut Litmanen uskoo suomalaishyökkääjän näyttäneen epäilijöille.

– Siirto Celticiin opetti häntä paljon. Pukki ei ole perinteinen painijahyökkääjä. Skotlannissa Celtic sai vastaansa koko ajan omalle alueelle puolustuslinjoja, jonka myötä hyökkääjät joutuivat painimaan paikoista. Vastaiskuja ei ollut eikä mahdolllisuuksia tehdä juoksuja linjaan tullut, Litmanen kirjoittaa Yle Urheilun kolumnissaan.

– Pukki kuitenkin oppi paljon, millaista fysiikkaa Britanniassa tarvitaan. Kun Pukki siirtyi raskaaseen Mestaruussarjaan, moni epäili häntä. Pukki on todistanut kaikkien olleen väärässä.

– Teemun jalkapallo on tällä hetkellä yhdistelmä kaikkia hänen kokemuksiaan. Se nöyryys ja epäitsekkyys Kotkasta, maalintekotaidot ja ensimmäinen kosketus jonka hän oppi Espanjasta, itseluottamus HJK:sta, työmoraali ja puolustaminen Saksasta, fyysisyyden oppiminen Skotlannista ja kliininen viimeistely Bröndbystä.

– Kokemuksen lisäksi Pukki on löytänyt taas optimistisen oman itsensä, joka tehnyt hänestä merkityn miehen. Hyökkääjän, josta voi tulla maalikuningas ja joka voi johdattaa Norwichin Valioliigaan.

Muokatu 22.2.2019 klo 11:08