Seinäjoen Jalkapallokerhon hyökkääjä Jeremiah Streng on ollut yksi nuorista, joka on antanut vahvoja näyttöjä tämän kauden Suomen Cupissa.

Streng, 17, on viimeistellyt SJK:n jokaisessa kolmessa cupin ottelussa yhden maalin. Hän iski myös joukkueensa molemmat maalit 2-1-voittoon päättyneessä harjoitusottelussa Jaroa vastaan.

Suomen nuorten maajoukkuepelaaja siirtyi Seinäjoelle viime kauden jälkeen Vasa IFK:sta. Kolmannella sarjatasolla toissa vuonna debytoinut Streng pelasi kahden kauden aikana Kakkosessa 30 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia. Pelejä kertyi enimmäkseen oikealla laidalla, mutta Strengin luontaisin pelipaikka löytyy kärjestä.

SJK tarjosi Strengille peräti viiden vuoden sopimusta ja nuorukainen tarttui uuteen haasteeseen.

– Menin katsomaan, miten asiat ovat Seinäjoella ja tykkäsin näkemästäni. Sain hyvän mahdollisuuden pelata täällä Seinäjoella hyvällä tasolla ja päästä siitä eteenpäin. Seinäjoella on Suomen parhaat olosuhteet treenaamiseen ja pelaamiseen, Streng kertoo Veikkausliigan sivuilla.

Hän keskusteli myös toisen pohjanmaalaisen pääsarjajoukkueen, Vaasan Palloseuran kanssa.

– Tuntui siltä, että SJK halusi minut mukaansa paljon kovemmin. Ja totta kai, jos joukkue haluaa sinut mukaan noin kovasti, niin se on aika selvä peli, Streng sanoo.

– Toivotaan, että saan olla liigajoukkueen mukana koko ajan. Se on tavoite.

Itseään hän kuvailee fyysiseksi kombinaatiopelaajaksi, joka tekee maaleja paikkojen tarjoutuessa.

– Jos saan mahdollisuuden, se on aina veto.

SJK ei ole Strengin maaleista huolimatta onnistunut avaamaan voittotiliään Suomen Cupissa. Kolmesta cupin ottelusta on jäänyt käteen yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

– Joukkue on pelannut hyvin. Emme vaan ole saaneet tuloksia.

Tänään, lauantaina, Strengillä ja kumppaneilla on mahdollisuus kääntää kurssinsa cupissa. SJK kohtaa Wallsport Areenalla kello 14.00 Rovaniemen Palloseuran, joka hakee myös avausvoittoaan. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.