José Mourinhon pitkä valmennusura on tällä hetkellä vedenjakajalla. Portugalilainen etsii seuravaa työpaikkaansa saatuaan joulukuussa potkut Manchester Unitedissa.

Ajanjakso Unitedissa oli Mourinhon uran heikoin, eikä valmentaja voittanut kahden ja puolen vuoden aikana kuin Liigacupin ja Eurooppa-liigan. 56-vuotias mies antaa nyt Telegraphin haastattelussa osviittaa, millaiseen seuraan hän seuraavaksi haluaisi.

Mourinho hylkäsi jo yhden tarjouksen, joka ei sopinut portugalilaisen korkeisiin tavoitteisiin.

– Haluan työskennellä seurassa, joka ymmärtää oman rakenteensa. En halua työskennellä seurassa, jossa ei ole yhtenäistä ajattelua. Olen työskennellyt urallani kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, Mourinho selitti Telegraphille.

– Ihmiset, jotka työskentelevät hyvin yhdessä. Ihmiset, jotka jakavat samat ajatukset. Tässä sukupolvessa ei ole vain pelaajia, vaan he ovat kokonainen paketti. On pelaajat, perhe, agentit, hännystelijät ja edustajat. Joskus joudut myös työskentelemään yksittäisten pelaajien lääkintätiimien tai heidän kutsumiensa kuntovalmentajien kanssa äärimmäisissä tilanteissa. Yhdessä pelaajassa on kaikki nämä muut häiriötekijät mukana.

– Jos seuralta ei löydy näihin tapauksiin empatiaa, on hyvin vaikea työskennellä.

Mourinho ei myöskään hyväksy seuraa, jolta puuttuu kunnianhimo.

– Jos seuralla ei ole kunnianhimoa, en menisi sinne. Haluan korkean tason jalkapalloa ja korkeimmat mahdolliset tavoitteet. Se on toinen vaatimukseni. Päällimmäisenä tulee empatia. Haluan työskennellä ihmisten kanssa, joita rakastan. Ihmisten kanssa, joiden kanssa on mukava työskennellä ja jakaa ajatuksia. En halua olla jatkuvassa ristiriidassa omien ja muiden ajatusten kanssa, valmentaja lisäsi.