Juventus vahvisti sopimuksen – Aaron Ramseylle luvassa hirmupalkka

© Kuva: Getty Images

Juventus vahvisti maanantai-iltana kotisivuillaan, että keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey siirtyy joukkueeseen tulevana kesänä. Ramsey siirtyy Torinoon Arsenalista, ja hänen sopimuksensa on nelivuotinen.

28-vuotias walesilainen on edustanut Arsenalia kesästä 2008 lähtien. Hän on pelannut Gunnersissa 256 valioliigaottelua, eli enemmän kuin kukaan miehen nykyisistä joukkuekavereista. Maaleja näissä on syntynyt 38. Kahta lainapestiä (Nottinghamissa ja Cardiffissa) lukuun ottamatta Ramsey on viettänyt koko reilun vuosikymmenen Arsenalissa.

Walesin maajoukkueessa Ramsey on pelannut 58 ottelua, joissa maaleja on syntynyt 14. Hänet valittiin kesän 2016 EM-kisoissa turnauksen tähdistökentälliseen.

Juventuksessa Ramsey on jo kolmas walesilainen. John Charles pelasi Juventuksessa vuosina 1957-1962 ja Ian Rush vuosina 1986-1988.

Koska Ramseyn Arsenal-sopimus päättyy kesällä ja mies pääsee siirtymään Italiaan siirtokorvauksetta, kiittää Juventus pelaajaa muhkealla palkalla. BBC:n mukaan Ramseysta tulee maailman parhaiten palkattu brittipelaaja, sillä hän nettoaa Juventuksessa 400 000 puntaa eli noin 456 000 euroa viikossa.

Mikäli BBC:n palkkatieto ja L’èquipen äskettäin julkaisemat palkkatiedot pitävät paikkaansa, tulee Ramseysta siirtonsa myötä maailman kahdeksanneksi parhaiten palkattu pelaaja.