Kahden suuren kapteenin syntymäpäivä – FC Lahti julkaisi Kuningas Litmasesta hienon koosteen

© Kuva: Juha Tamminen

Tänään on taas se päivä, Kuninkaan päiväksikin kutsuttu. Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen viettää syntymäpäiviään. ”Litti” saa 20. helmikuuta 48 vuotta mittariin.

Litmanen pelasi Suomen A-maajoukkueessa 136 ottelua, joista useita kymmeniä joukkueen kapteenina. Tämä päivä on samalla silti myös ”Kahden kapteenin päivä”, sillä sattumoisin myös Huuhkajien nykyinen kippari Tim Sparv täyttää tänään vuosia.

Litmasta tasan 16 vuotta nuorempi Sparv, 32, kantoi kapteeninnauhaa Huuhkajissa ensimmäisen kerran tammikuussa 2015. Vakituinen kapteeni hänestä tuli edellisiin MM-karsintoihin ja sitä seuranneeseen Nations Leagueen.

Litmasen merkkipäivää muistellaan tuttuun tapaan monessa kotimaan ja ulkomaan sosiaalisessa mediassa. Legendan kotikaupungin ylpeys FC Lahti jakoi Twitterissä päivänsankaria kunnioittaen hienon ottelukoosteen elokuulta 2008. Tuolloin Litmasen pitkä ura ulkomailla oli tullut päätökseen, ja hän liittyi loppukauden ajaksi FC Lahden riveihin.

Litmasen paluuottelussa FC Lahti isännöi Kuopion Palloseuraa, ja takoi taululle järisyttävät 8-1 -voittonumerot. Litmanen pelasi pelissä vain 34 minuuttia, mutta teki siinä ajassa kaksi maalia ja syötti toiset kaksi. Kuningas oli totisesti palannut kotiin.

SuomiFutis onnittelee molempia syntymäpäiviään viettäviä upeita jalkapalloilijoita.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…