Keskuspuolustaja Vincent Kompany on paitsi ensiluokkainen jalkapalloilija ja esimerkillinen kapteeni niin Manchester Citylle kuin Belgian maajoukkueellekin, niin myös yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut humaaniuden perikuva. 32-vuotias Kompany antoi tällä kaudella jalosta luonteestaan erinomaisen näytteen, sillä hän kerää teoillaan suuren summan Manchesterin kodittomille.

Kompany ja Manchesterin pormestari Andy Burnham käynnistivät syyskuussa varainkeruukampanjan nimeltä Tackle4MCR. Kompany lupasi tuolloin, että kaikki hänen pitkän City-uransa kunniaksi järjestettävän ”testimonial”-ottelun tuotot ohjataan suoraan kodittomien hyväksi.

Burnham on julistanut tavoitteeksi kodittomuudesta eroon pääsemisen Manchesterin alueella vuoteen 2020 mennessä. Pormestari lahjoittaa omasta palkastaan tavoitteen saavuttamiseksi 15 prosenttia joka kuukausi.

– Olen saanut Manchesterilta paljon – mahtavan uran korkeimmalla tasolla, varauksetonta tukea faneilta, ihanan perheen ja niin paljon muuta, mistä olla kiitollinen, Kompany totesi syyskuussa ITV Newsin mukaan.

– Minulla on ollut onni todistaa ja osallistua Manchester Cityn nousuun seurana ja brändinä viimeisen vuosikymmenen ajan. Samaan aikaan koko seutu on kehittynyt.

– Tällä nousulla on kuitenkin myös hyvin näkyvä kääntöpuoli. Yhä useammat ihmiset jätetään ulkopuolelle eikä heillä ole pääsyä nopean kehityksen etuihin. Usein heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin päätyä kaduille, Kompany jatkoi.

Kompany pelaa Manchester Cityssä nyt 11. kauttaan. Hänen kunniakseen järjestettävä peli pelataan Etihad Stadiumilla kauden päätyttyä. Toppari on kuitenkin ilmoittanut omistavansa koko kauden Manchesterin kodittomille, ja esimakua tästä saatiin jo tiistaina järjestetyllä hyväntekeväisyysillallisella.

– Vaimoni Carlan ja itseni puolesta, kiitos teille kaikille mahtavasta tuesta Tackle4MCR-varainkeruuillallisella. Se merkitsi meille molemmille todella paljon. Anteliaisuutenne ansiosta olemme onnistuneet kokoamaan uskomattoman summan varoja tänä erityisenä iltana, Kompany kirjoitti Twitterissä.

Vincent Kompany

@VincentKompany
On behalf of Carla and myself, thank you all for your amazing support at the @tackle4mcr fundraising dinner. It meant such a lot to us both. Thanks to your generosity we’ve been able to raise an incredible amount on this very special night. #tackle4mcr

SportBiblen mukaan tiistaisella illallisella kerättiin Manchesterin kodittomille kaikkiaan 216 000 puntaa, eli noin 246 000 euroa. Yksi merkittävimmistä lahjoittajista oli jalkapallolegenda Gary Lineker, joka maksoi Kompanyn MM-kisapaidasta 13 000 puntaa, luovuttaen paidan huutokaupan jälkeen kuitenkin takaisin Kompanylle.

Lisa Morton

@lisamorton
The moment @GaryLineker handed back to @VincentKompany his Belgium World Cup shirt after paying thousands of pounds for @tackle4mcr to help end rough sleeping in Manchester #class #tackle4mcr