Markku Kanerva kommentoi Joel Pohjanpalon ja Roman Eremenkon tilannetta – hyviä ja huonoja uutisia

© Kuva: Juha Tamminen

Heinäkuusta asti sivussa futiskentiltä olleen Joel Pohjanpalon kärsivällisyyttä mitataan jälleen, sillä kuntoutuminen jalkavammasta on ottanut takapakkia. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti ikävät uutiset maanantaina SuomiFutis-sivustolle.

Huuhkajien hyökkääjän Joel Pohjanpalon talusluussa oleva vamma havaittiin heinäkuun puolessa välissä. Jo tuolloin oli selvää, että kuntoutus kestää vähintään puoli vuotta. Päävalmentaja Markku Kanerva tapasi ”Jollen” maanantaina ja kertoi ikävät uutiset.

– Kuntoutus on ottanut pientä takapakkia. Joel on ollut kentällä ja tehnyt pallon kanssa pieniä asioita. Hän on juossut 80-prosenttisia juoksuja ja tehnyt suunnanmuutoksia. Luumustelma on kerännyt verta, eli tilannetta pitää rauhoittaa. Uudet kuvat otetaan kuukauden kuluttua, ”Rive” toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Jalan reagointia rasitukseen tarkkaillaan koko ajan ja nyt harjoittelua täytyy rauhoittaa ja pallotreenit jäävät väliin. Toiveissa on, että hän on mukana joukkueharjoittelussa huhtikuun alussa.

Tämä koettelee Jollea henkisesti.

Maajoukkueen kannalta oli jo ennakkoon selvää, ettei Pohjanpalo ehdi mukaan maaliskuun lopun EM-karsintojen avausotteluihin Italiaa ja Armeniaa vastaan. Urakka jatkuu 8. kesäkuuta kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

– Luotamme molemmat siihen, että kesäkuu on mahdollinen. Tietysti hän tarvitsee pelejä, edellisistä on pitkä aika, ”Rive” painottaa.

– Tämä koettelee Jollea henkisesti. Tiedän, että hänellä on hirveät halut päästä takaisin kentälle ja pelaamaan. Huumori on onneksi säilynyt ja kärsivällisyyttä riittää.

Eremenkolta vahva työnäyte

Yksi viikonlopun positiivisista uutisista Kanervan joukkueen kasaamista ajatellen oli Roman Eremenkon täysi 90-minuuttinen Venäjän cupissa. Rostov voitti cupin puolivälieräottelussa Eurooppa liigassa Bayer Leverkusenin tiputtaneen Krasnodarin 1-0 ja eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 3-2, lue lisää tästä.

– Rostov puolusti järjestelmässä 5-3-2 ja ”Roma” pelasi keskikenttäkolmikon oikeata paikkaa. Täysi peli alle ja näytti, että hän on kunnossa. Hänellä on ollut ongelmia lonkankoukistajan kanssa, mutta toivottavasti se ei nyt kipeytynyt.

– Roman tarvitsee pelejä ja heillä on vielä kaksi sarjapeliä ennen Huuhkajien joukkueen julkaisua. Seuraan tilannetta tarkkaan ja olen häneen yhteydessä. Otteet olivat toiveita herättäviä, sanotaan näin.

Kimmo Mäkinen


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili  Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.