Mestarien liigan tilastokärki Iker Casillas haettiin koululuokasta ensimmäiselle UCL-matkalleen: ”Ota taksi ja mene kiireesti lentokentälle”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina, ja Roomassa pelihanskat käteensä vetäisee mitä luultavimmin myös legendaarinen Iker Casillas. Casillas siirtyi Portoon vuonna 2015, ja on pelannut enemmän Mestarien liiga -otteluita kuin kukaan muu, 173 kappaletta.

”San Ikerillä” on meneillään 20. perättäinen kausi Mestarien liigassa, ja myös nollapelitilastoa hän johtaa 56 nollapelillään. Casillas on voittanut Mestarien liigan kolmesti, ja on nuorin kilpailun voittanut maalivahti (19 vuotta ja 4 päivää keväällä 2000).

Debyyttinsä Mestarien liigassa Casillas teki syyskuussa 1999, mutta tunnelmia hän pääsi haistelemaan jo marraskuussa 1997 Real Madridin pelatessa vieraissa Rosenborgia vastaan. Kutsu tuli tällöin 16-vuotiaalle maalivahdin alulle täysin yllättäen.

– Se on hauska anekdootti. Oli vuosi 1997, ja olin muotoiluluokassa, nyt 37-vuotias Casillas muistelee UEFA:n kotisivujen haastattelussa.

– Puhuimme juuri siitä, miten Real Madridilla meni. Oli marraskuun loppu, ja Real Madridilla oli vaikeuksia sarjassa. He olivat kai kolmansia tai neljänsiä, mutta Mestarien liigassa sujui. Tärkeä peli Rosenborgia vastaan Norjassa lähestyi.

– Silloin lukion rehtori asteli luokkaan. Kaikki tiesivät, että pelasin Real Madridin junioreissa. Hän jutteli usein kanssani Real Madridista, aivan kuten kaverinikin. Rehtori sanoi: ”Iker, voisitko tulla ulos hetkeksi?”

– ”Totta kai”, vastasin. Kun tulin käytävälle, hän sanoi: ”Sinun on parempi hypätä saman tien taksiin ja painella kiireesti lentokentälle. Real Madridista soitettiin juuri äidillesi, ja hän soitti meille. Pidä kiirettä, sillä sinun pitää matkustaa Norjaan”.

Casillas oli ällikällä lyöty. Hän oli juuri puhunut koulukaveriensa Real Madridin kaudesta, ja hetkeä myöhemmin hän istui rakastamansa seuran tähtipelaajien kanssa lentokoneessa matkalla Norjaan.

– Se tuntui lottovoitolta. Muistan sen hetken hyvin. Lähdin koulusta, menin kotiin, vaihdoin vaatteet, otin taksin Barajasiin (lentokentälle) ja tapasin siellä kaikki tähdet. Kaikkea sitä piti lapsena mahdottomana, Casillas muistelee.

– Olin yhtenä hetkenä koululuokassa kaverini Julion kanssa ja seuraavaksi istuin samassa pöydässä Fernando MorientesinClarence SeedorfinFernando SanzinPredrag MijatovicinDavor Sukerin ja Raúl Gonzálezin kanssa. Se oli maagista ja tulen aina muistamaan sen.

Ottelu AS Roma-Porto alkaa tiistaina 12.2. klo 22, ja on nähtävissä C Morella.

Lähde: AS

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliMTV: Kokenut veikkausliigapelaaja puhuu uupumuksestaan: ”Yritin ottaa liian isoa haukkua”
Seuraava artikkeliLyoniin huhuttu Porto-kapteeni kauneusleikkauksen jälkeen: ”Koen yhä olevani sama ihminen”