34-vuotias Cristiano Ronaldo on 121 maalillaan Mestarien liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän on myös voittanut kilpailun maalikuninkuuden yhteensä huimat seitsemän kertaa. Voitoista viimeiset kuusi ovat tulleet edellisellä kuudella kaudella.

Ei siis ihme, että Ronaldoon on liitetty usein lisänimi ”Mr. Mestarien liiga”. Portugalilainen viihtyy kilpailussa kuin kotonaan, ja jos kansallisilla kentillä onkin joskus saattanut olla tukkoista, ovat maalihanat auenneet aina UCL-kentillä oikein kunnolla.

Tällä kaudella kaikki on kuitenkin toisin. Kun kymmenen maalin raja on ollut edellisillä Mestarien liiga -kausilla Cristiano Ronaldolle paperia, ei tällä kaudella verkko ole heilunut kuin kertaalleen. Tuon maalin Juventusta nykyisin edustava Ronaldo teki Manchester Unitedin verkkoon Torinossa marraskuun alussa.

Yksi maali on kuitenkin mitätön saldo, kun tarkastellaan Cristiano Ronaldon seitsemän edellisen UCL-kauden maalimääriä: 10, 12, 17, 10, 16, 12 ja 15.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Ha marcado 10, 12, 17, 10, 16, 12 y 15 goles en sus últimas siete participaciones en Champions League con el Real Madrid y solo lleva UN GOL en su primera participación con la Juventus. Y no va a tener nada fácil jugar más de 90 minutos en lo que resta de torneo.

Kovin kaukana maalinteosta Cristiano Ronaldo ei keskiviikkona Atlético Madridin vieraana ollut, sillä hän pakotti yhdellä upealla vapaapotkullaan isäntien maalivahdin Jan Oblakin vieläkin upeampaan torjuntaan. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan päätynyt, vaan Atlético voitti otteluparin avausosan 2-0.

Voi siis hyvin olla, ettei Cristiano Ronaldon Mestarien liiga -kausi jatku kuin yhden ottelun verran. Tai jos jatkuu, niin siinä saattaa olla hyvinkin ansionsa Mr. Mestarien liigalla itsellään. Katseet kääntyvät nimittäin maaliskuussa Cristianoon.