Näkökulma: Glen Kamara hämmästyttää, mutta Rangers-siirron tärkein anti tiivistyy Steven Gerrardin kommentteihin ja niiden ajoitukseen

© Kuva: Getty Images

Dundee FC:stä Rangersiin tammikuun siirtoikkunan viime hetkillä siirtynyt Glen Kamara on ottanut hämmästyttävän nopeasti paikkansa uuden seuransa keskikentältä. Manageri Steven Gerrardin alaisuudessa Kamaralla on mahdollisuus ottaa seuraava askel kohti Valioliigaa.

Kolme ottelua Kamara ehti katsella sivusta uuden seuransa toimintaa, kunnes ensimmäinen näyttöpaikka tuli St. Johnstonea vastaan 16. helmikuuta. Sen jälkeen Kamara on nimetty jokaisessa Rangersin ottelussa avauskokoonpanoon.

Manageri Steven Gerrard on ylistänyt Kamaran otteita ja puhunut hänestä muun muassa futareiden Rolls-Roycena. Niin siis se samainen Steven Gerrard, joka oli Valioliigassa Liverpoolin kapteeni ja yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Tuollaisilla kommenteilla on erityisen voimakas painoarvo, kun ne tulevat Gerrardin kaltaiselta entiseltä pelaajalta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Steven Gerrard tietää, mitä menestyminen keskikentän keskustassa vaatii. Kuva: Getty Images.

Gerrard ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan valmentajana, mutta se nimenomaan korostaa Kamaralle esitettyjen kehujen merkitystä. Gerrard pelasi vielä neljä vuotta sitten Valioliigassa huipputasolla. Jos joku, niin Gerrard, tietää mitä keskikenttäpelaajalta vaaditaan aivan jalkapallon absoluuttisella huipulla.

Oikean miehen opissa

Siksi Glen Kamara on tällä hetkellä täydellisessä opissa. Kamara haluaa pelata vielä jonain päivänä Valioliigassa seurattuaan Englannin pääsarjaa aitiopaikalta Arsenalin akatemiassa. Gerrard on oikea ihminen opettamaan Kamaralle niitä asioita, mitä menestyminen keskikentän keskustassa vaatii Valioliigassa, eli maailman huipulla.

Kamara pelasi Dundee FC:ssä enempi keskikentän pohjalla eli niin sanottuna kutospaikan pelaajana. Rangersissa Gerrard on nostanut Kamaran astetta ylemmäksi eli kasipaikalle. Kas kummaa, Gerrard loi upean pelaajauran samaisessa roolissa.

Kamara iski avausmaalinsa aikuisten sarjoissa keskiviikkoiltana vanhaa seuraansa Dundee FC:tä vastaan. Samalla tilille tuli kauden toiset 90 minuuttia Rangers-paidassa. Mitä teki Steven Gerrard ottelun jälkeen?

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Glen Kamara nousi Nations Leaguessa Huuhkajien avainpelaajiin. Kuva: Juha Tamminen.

Gerrard otti Kamaran ja keskikentän pohjalla pelanneen Ryan Jackin hellään huomaansa ottelun jälkeen antaen kaksikolle opetuksen johtajuudesta ja siitä, mitä keskikentän keskustan pelaajalta vaaditaan silloin, kun omien peli ei kulje toivotulla tavalla. Gerrard kertoi lehdistölle ottelun jälkeen, että Jack ja Kamara olivat ainoita pelaajia, joiden taso ei laskenut heikosti menneellä toisella puoliajalla.

LUE MYÖS: Steven Gerrard nappasi upeasti pelanneen Glen Kamaran puhutteluun ottelun jälkeen: ”Heidän pitää ravistella muita”

Se ei kuitenkaan riitä huipputasolla. Gerrard kertoi, että hän haluaa nähdä kaksikolta johtajuutta vaikeissa tilanteissa. Gerrardin mukaan Kamaran ja Jackin olisi pitänyt ravistella omia joukkuetovereitaan ja vaatia heiltä enemmän. Keskikentän keskustassa ei riitä se, että hoitaa oman ruutunsa. Keskikentällä täytyy osata rytmittää peliä ja vaatia pelikavereilta enemmän, mikäli heidän tasonsa laskee.

Gerrard teki näitä oppeja noudattamalla oman huikean peliuransa. Nyt Gerrard haluaa siirtää oman tietotaitonsa Kamaralle, josta on kasvamassa dominoiva pelaaja Skotlannin Valioliigaan. Mikäli oppi menee perille, saattaa Skotlanti vaihtua pian jo Englannin Valioliigaan.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.