Kroatian Messi, Turkin Messi, Meksikon Messi, Japanin Messi, Arabian Messi ja niin edelleen, ja niin edelleen. Sellaisia maailmankolkkia on vain harvassa, joista ei ”omaa Lionel Messiä” löytyisi.

No, kukas sitten on Suomen Messi? Moshtagh Yaghoubi, Simon Skrabb vai ehkä Fredrik Jensen? Ei, ei kukaan heistä. Suomen Messi -leima lyötiin Oliver Antmanin otsaan, ja vuosi oli 2009.

Kun elettiin vuotta 2009, Oliver Antmanilla oli ikää kahdeksan vuotta. Siis kahdeksan vuotta. Yksinkertaisempikin tallaaja ymmärtää, että vertausta ei ole syytä ottaa tosissaan, ja jos ottaa, niin paineet ovat täysin kohtuuttomat vasta alakoulunsa aloittaneen jalkapalloilijan kannettavaksi.

Yle kuitenkin teki Antmanista jutun jo vuonna 2009, kun kahdeksanvuotiasta Antmania houkuteltiin muuttamaan perheineen Barcelonaan, jotta poika voisi päästä La Masian oppiin. Ylen jutun pääsee lukemaan täältä.

Kului vuosia, Ylen jutulle naureskeltiin FutisForum2:lla, kunnes ketju päätettiin panna säppiin, eikä Antmanista kuulunut oikein mitään. Kunnes taas vuosi sitten oli jotain uutisoitavaa. Poika oli kehittynyt edelleen, ja nyt hänet kutsuttiin tutustumaan bundesliigaseura SC Freiburgin organisaatioon.

Etelä-Saksaan Korson kasvatti ei muuttanut, vaan sen sijaan hän otti pienemmän askeleen Tikkurilan Palloseurasta Kakkosen Gnistaniin. Gnistanissa peliminuutteja tuli kauden 2018 aikana seitsemässä ottelussa, joista kahdessa Antman pelasi avauksessa. Maaleja Kakkosessa syntyi yksi.

Kesällä Antman teki odotetun harppauksen, ja siirtyi tanskalaisen FC Nordsjaellandin organisaatioon. Luonnollisesti olettamus oli – ja on – että kyseessä on projektipelaaja, joka jalostuisi toivottavasti Tanskassa jalkapalloammattilaiseksi.

Ensimmäisen kerran poikamaajoukkueleirille Antman kutsuttiin viime viikolla. Saapa vain nähdä, joutuuko nuorukainen jättämään leirityksen väliin, sillä FC Nordsjaelland nosti yllättäen 17-vuotiaan keskikenttäpelaajan kokoonpanoonsa sunnuntaiseen Superliigan kevätkauden avaukseensa.

FC Nordsjælland 🐯

@FCNordsjaelland
Startopstillingen til første Superliga-kamp i det nye år er klar ❤️💛🐅 #fcndk

IF Gnistan

@IFGnistan1924
OLIVEEER!💪

Kesken viime kauden Gnistanista @FCNordsjaelland'iin siirtynyt Oliver Antman tänään ensimmäistä kertaa kokoonpanossa Tanskan Superligan ottelussa!

#Gnistan #OgelinOma

FC Nordsjælland 🐯

@FCNordsjaelland
18 spillere er udtaget til første Superliga-kamp i det nye år! 17-årige Oliver Antman kan få sin debut hvis han kommer på banen #fcndk #sldk #FCNBIF

⏰ 16:00
🏟️ Right to Dream Park
🆚 @BrondbyIF
🎟️ billet.fcn.dk
➡️ fcn.dk/2019/02/trylle…

3-3 -tasapelissä Brøndbyä vastaan ei Antmanille vielä minuutteja suotu, mutta mistään pelkästä kohteliaisuudesta tai itseluottamuksen buustaamisesta tuskin oli kyse. Penkillä kun oli vain kuusi kenttäpelaajaa. Vertailun vuoksi, kun Abukar Mohamed pääsi 18-vuotiaana Lazion edustusjoukkueen harjoituksiin ja vaihtopenkillekin, oli italialaiseen tapaan penkillä kentällisen verran vaihtopelaajia.

Antman sen sijaan pelasi kolmessa Nordsjaellandin tammi-helmikuun harjoitusottelussa, ja oli pariin otteeseen lähellä maalintekoakin. Vastustajatkaan eivät olleet mitään junioreita, sillä ”Suomen Messi” pääsi kasvotusten muun muassa viisien arvokisojen veteraanin, venäläismaalivahti Igor Akinfeevin kanssa.

Esimerkiksi yhtenä Suomen lupaavimmista junioreista pidetty Kaan Kairinen oli yli vuoden vanhempi päästessään pelaamaan Midtjyllandin paidassa Tanskan Superliigaa. Oliver Antmanin Superliiga-debyytti ei välttämättä ole enää kovin kaukana. Jos debyytti tapahtuu jo 17-vuotiaana, on se todella merkittävä juttu. Ilmeisesti Nordsjaellandissta tiedetään, mitä on Gnistanista värvätty.

Tätä kaveria tulee olemaan erittäin mielenkiintoista seurata, oli ”Suomen Messi” -lisänimi sitten kuinka liioiteltu tahansa. Alle 18-vuotiaita pelaajia on Tanskan Superliigassa kentällä nähty tämän vuoden puolella ainoastaan kymmenen, joten debytoidessaan kevään aikana Antman pääsisi ehdottomasti harvalukuiseen joukkoon.