Riipaiseva kuvaus ajan kulusta – näin kauan on Man Unitedin edellisestä UCL-pudotuspelin voitosta

© Kuva: Getty Images
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Manchester United sai taipua tiistaina kotistadionillaan Old Traffordilla PSG:lle maalein 0-2 (lue lisää). Unitedin kannattajien leirissä usko menestykseen europeleissä oli alkanut palautua Ole Gunnar Solskjaerin palkkaamisen jälkeen kohentuneiden tulosten myötä, mutta nyt edessä oli paluu maanpinnalle.

Manchester United voitti Sir Alex Fergusonin aikakaudella Mestarien liigan kahdesti, kausilla 1998-1999 ja 2007-2008. Fergusonin jäätyä eläkkeelle keväällä 2013 on United kuitenkin onnistunut voittamaan vain yhden Mestarien liigan pudotuspeliottelun, ja senkin heti seuraavalla kaudella David Moyesin johdolla. Louis van Gaalin johdolla Unitedin taival tyssäsi lohkovaiheeseen, ja José Mourinholle Sevilla oli vuosi sitten liian kova pala.

BT Sport kokosi yhteen asioita, joita on tapahtunut sen jälkeen, kun United viimeksi voitti Mestarien liigan pudotuspeliottelun maaliskuussa 2014. Ajan kulun kuvaus on suorastaan riipaiseva.

Vajaan viiden vuoden takaisen Olympiakos-voiton jälkeen Leicester on noussut Valioliigaan, voittanut sen, sekä voittanut Mestarien liigan pudotuspeliottelun. Samalla aikajänteellä Real Madrid on voittanut koko Mestarien liigan neljästi.

Kun Manchester United viimeksi voitti ottelun Mestarien liigan pudotuspeleissä, sellaiset jalkapallosuuruudet kuin Steven GerrardKakáFrank LampardAndrea PirloXabi AlonsoRonaldinho ja Francesco Totti pelasivat edelleen.

Fergusoninkin viimeisiksi voitoiksi Mestarien liigan pudotuspeleissä jäivät tosin keväällä 2011 pelatuissa välierissä otetut kaksi voittoa Schalkesta. Finaalissa Barcelona osoittautui paremmaksi maalein 1-3.

Kahdella seuraavalla kaudella Manchester United ei Mestarien liigan pudotuspelejä pelannut, ja Fergusonin jäähyväiskaudella 2012-2013 matka katkesi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Real Madridiin yhteismaalein 2-3 (osaottelut 1-1 ja 1-2).

David Moyesin ainoalla kaudella United onnistui selvittämään avausosan 0-2 -takaa-ajoaseman, kun se kellisti Old Traffordilla Olympiakosin 3-0. Tuo voitto on yhä joukkueen viimeisin UCL-pudotuspeleissä. Puolivälierissä jäi Moyesin Unitedilta Bayern München kaatamatta.

Kaudella 2014-2015 United ei pelannut europelejä lainkaan, mutta kaudeksi 2015-2016 se palasi jälleen Mestarien liigaan. Louis van Gaal ei kuitenkaan kyennyt johdattamaan joukkuetta pudotuspeleihin, vaan se jäi lohkossaan kolmanneksi Wolfsburgin ja PSV Eindhovenin jälkeen.

Seuraavalla kaudella Unitedin oli jälleen tyytyminen Eurooppa-liigaan, jonka se José Mourinhon johdolla voittikin – selviten sitä kautta kaudeksi 2017-2018 takaisin Mestarien liigaan. Vuosi sitten United voitti oman Mestarien liigan alkulohkonsa, mutta pudotuspeleissä tuli jälleen noutaja heti ensimmäisellä kierroksella. Vierasottelussa pelattiin maaliton tasapeli, mutta kun Sevilla haki Manchesterista 2-1 -voiton, jäi käteen taas vain pelkkä pettymys.

Ole Gunnar Solskjaer haluaa panna pitkälle odotukselle pisteen vierasottelussa Pariisissa, mutta haaste on joka tapauksessa valtava. Kaiken lisäksi paikka ensi kauden Mestarien liigassakin on vielä kaikkea muuta kuin varma.

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliMario Balotelli sirotteli suolaa Man United -fanien haavoihin: ”Hyvää yötä”
Seuraava artikkeliTähti on syttymässä – Minihuuhkajat kaatanut hyökkääjä loistaa nyt Mestarien liigassa