Sporting Gijón kohtaa sunnuntaina kello 21 alkavassa Segundan sarjaottelussa vieraskentällä Extremaduran. Robin Lod on terve ja pelikuntoinen, mutta ei kuitenkaan mahtunut Sportingin 18 pelaajan kokoonpanoon edes vaihtopenkille.

Sporting vahvistui vielä siirtoikkunan viimeisenä päivänä torstaina peräti kolmella pätevöityneellä hyökkäyspään pelaajalla. Joukkueeseen saapuivat La Ligassa alkukauden aikana pelanneet Ivi Lopéz ja Álex Alegría sekä kilpailevasta seurasta Cádizista Áitor García. Kaikki kolme ovat jo tänään mukana Sportingin kokoonpanossa, pudottaen suomalaisen katsomon puolelle.

Sportingin urheilujohtaja Miguel Torrecilla on vahvistanut, että Sporting pyrkii tulevina päivinä luopumaan joistain pelaajistaan, sillä nykyiseen edustusjoukkueryhmään kuuluville 26 pelaajalle valmentaja José Albertolla ei yksinkertaisesti ole käyttöä. Palkkakuormitusta on myös pakko keventää uusien hankintojen takia.

– On selvää, ettei 25 pelaajan tilanteen hoitaminen ole helppoa. Kun mukaan lasketaan nuori Carlos Cordero, joka on jo täysin sisällä joukkueessa, kokoonpanosta pitää jättää ulos kahdeksan pelaajaa. Se ei ole helppoa, valmentaja José Alberto totesi.

Robin Lodin jättäminen pois kokoonpanosta herätti myös kysymyksiä siitä, voisiko suomalainen olla yksi potentiaalisista maisemanvaihtajista. La Nueva España kuitenkin torppasi nämä oletukset. Sen mukaan Sporting kylläkin sai Lodista tarjouksen, mutta kieltäytyi myymästä pelaajaansa.

Samoilla linjoilla on myös toinen paikallislehti El Comercio. Lehden mukaan Sportingista ovat lähdössä englantilaishyökkääjä Nick Blackman (tiettävästi Israeliin) ja madridilaislähtöinen Javi Noblejas, mutta Lodiin uskotaan yhä. Olkoonkin, että tämänpäiväinen katsomokomennus johtuu tiettävästi taktisista syistä.

El Comercion mukaan seuralla ei ole aikomuksia myydä Lodia. Ajatus tulisi ajankohtaiseksi vain siinä tapauksessa, että Lod itse haluaisi lähteä ja olisi saanut tarjouksen.

[readmore from=Lod-Robin]

Lodin esitysten epätasaisuus on kuitenkin saanut Sportingin uskomaan, että suomalainen pystyisi parempaankin. Lehti muistuttaa myös, että Lodin alku oli hankala myös Kreikassa, jossa hänestä tuli lopulta yksi Panathinaikosin avainpelaajista.

Lodin sopimus Sportingin kanssa ulottuu kesään 2020 ja siinä on optio vuoden jatkosta. Tulevat viikot näyttävät, kuinka Lod pärjää kilpailussa peliajasta Sportingin uusia hankintoja vastaan.

Siirtoikkuna on yhä auki esimerkiksi Itävallassa, Sveitsissä, Puolassa ja Venäjällä, sekä useissa Aasian maissa ja Yhdysvalloissa.