Norwich johtaa Englannin Mestaruussarjaa, ja pelaa vallitsevan mielipiteen mukaan sarjan iloisinta ja näyttävintä peliä. Norwichin 65 maalista lähes 85 prosenttia on tullut avoimesta pelistä. Se on tehnyt yli kymmenen pelitilannemaalia enemmän kuin mikään muu sarjan joukkue.

Pari ongelmakohtaakin Norwichilta löytyy. Erikoistilannepuolustamisessa on ollut vaikeuksia, ja todellinen akilleen kantapää ovat olleet rangaistuspotkut. Kanarialinnut on saanut kauden aikana seitsemän pilkkua, mutta se on onnistunut rankkareissaan vasta kerran.

Myös sarjan maalipörssiä johtava Teemu Pukki on käynyt kertaalleen kokeilemassa rankkaria, tutulla tuloksella. Pukin epäonnistuminen nähtiin marraskuisessa 4-3 -kotivoitossa Millwallista, eikä hän ole sen koommin pilkulle mielinyt. Pukin kaikki 23 maalia ovatkin olleet pelitilannemaaleja.

Vuoroaan on käynyt kokeilemassa viisi eri pelaajaa, ja saksalainen keskikenttäpelaaja Tom Trybull ehdottaa seuraavaksi vetäjäksi joko itseään tai maalivahti Tim Krulia. Pilke silmäkulmassa ilmeisesti, sillä samaan hengenvetoon Trybull kertoo, ettei ole ikinä ampunut rankkareita.

25-vuotias Trybull kertoo, että se, ettei Pukki vaadi päästä vetämään pilkkuja kertoo paljon suomalaisen luonteesta. Ja nimenomaan hyvässä mielessä.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Minusta se kertoo Teemun luonteesta. Hän ei vaadi saada olla ensimmäinen kaveri pilkkuja ampumaan tai joku, joka haluaa loistaa. Hän pitää aina huolta ryhmästä, etenkin kentällä auttamalla tekemään maaleja, Trybull kertoi The Pink Un -sivustolle.

– En voi puhua kaikkien puolesta, mutta olen hyvin tyytyväinen siihen, miten Teemu tekee maaleja. Eikä hän tee vain viimeistä maalia 4-0 -voitoissa. Useimmiten hän tekee tärkeän maalin ja auttaa siten joukkuetta.

– Hänen kaltaistaan hyökkääjää tarvitaan, jotta voi yltää tavoitteisiin, Trybull toteaa.