Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi tiistai-iltana lähetetyssä Sukupolvien unelma -podcastissa, että Roman Eremenko on valmis maajoukkueen käyttöön. Myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparv otti uutisen ilahtuneena vastaan.

– Maajoukkueen kapteenina haluan aina, että kentällä ovat parhaat pelaajat. Roman Eremenko on epäilemättä yksi Suomen tämän hetken parhaista jalkapalloilijoista, joten ilahduin, Sparv kommentoi Svenska Ylelle (koko juttu löytyy täältä).

– Roman on kärsinyt rangaistuksensa ja on lämpimästi tervetullut takaisin. Nyt toivon, että hän pysyy terveenä ja saa matseja alleen Venäjällä. Ajan myötä hän voi auttaa meitä myös maajoukkueessa.

Ennakkoilmoitusta Sparv ei Eremenkon päätöksestä saanut, vaan hänkin kuuli siitä vasta tuoreeltaan.

– Tapasin itse asiassa Romanin talvella lentokentällä ja juttelimme vähän aikaa. Sanoin puolileikilläni, että ”nähdään maaliskuussa Italiassa”, mutta en uskaltanut juurikaan toivoa hänen palaavan joukkueeseen.

– Tämä on siis positiivinen yllätys koko joukkueelle ja suomalaiselle jalkapallolle ylipäätään. Odotan innolla, että saan taas pelata hänen kanssaan. Tarvitsemme sellaista pelintekijää kuin Roman on, Eremenkon ikätoveri Sparv toteaa.

[readmore from=Eremenko-Roman]

Sparv uskoo, että muu joukkue ottaa Eremenkon hyvin vastaan.

– Uskon ehdottomasti niin. Ainakaan mistään muusta ei ole näkynyt minkäänlaisia merkkejä.

– Romanilla on tiettyjä ominaisuuksia, joita kellään muulla meistä ei ole. Hän pystyy antamaan viimeisen syötön ja näkee asioita, joita muut eivät näe. Se on iso plussa joukkueelle, Sparv napauttaa.