Teemu Pukille kehuja maajoukkuelegendalta: ”Pelaa uransa parasta jalkapalloa”

© Kuva: Getty Images
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Huuhkajien entisen hyökkääjän Jonatan Johanssonin mukaan Teemu Pukki pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa.

Nykyään Skotlannin toisella sarjatasolla Greenock Mortonia luotsaava Johansson, 43, pelasi Pukin, 28, kanssa maajoukkueessa ja toimi lyhyesti myös hänen valmentajanaan Huuhkajissa.

Pukki siirtyi viime kesänä tanskalaisesta Brøndbystä Englannin Mestaruussarjan Norwichiin, jolle hän on iskenyt 30 ottelussa yhteensä 19 maalia.

Pelaajaurallaan Norwichissa lainalla käynyt Johansson on seurannut maanmiehensä otteita suurella mielenkiinnolla.

– Teemu oli aina lahjakas poika ja hän ansaitsi siirron Espanjan Sevillaan, kun hän oli todella nuori, kommentoi Johansson Eastern Daily Pressille.

– Sitten hän meni Skotlantiin Celticiin, ja vaikka hänellä oli joitain hyviä hetkiä siellä, niin se ei ollut helppoa hänelle. Mutta uskon, että hänen itseluottamuksensa kasvoi, kun hän siirtyi Tanskaan. Hän teki enemmän maaleja ja hänen kuntonsa kasvoi, mikä johtui isosta työmäärästä.

– Norwich hyötyy siitä nyt, koska Mestaruussarja on todella fyysinen liiga, eikä Teemulla ole ongelmia kestää sitä.

– Uskon, että hän pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa, ja olen todella onnellinen, että se tapahtuu Norwichissa, koska minulla ja vaimollani on paljon iloisia muistoja ajaltamme Norfolkista.

Johansson avaa myös sitä, miksi Pukki on ollut tällä kaudella niin vaarallinen ja tehokas.

– Hän tekee paljon maaleja, ja se johtuu pitkälti hänen liikkumisestaan rangaistusalueella ja sen ulkopuolella, joka on ensiluokkaista.

– Hän tekee aina pieniä juoksuja, kun pallo pelataan boksiin, ja yrittää päästä paikoille. Häntä on vaikea merkata, koska hän on aina liikkeessä ja ajattelee, mihin pallo menee seuraavaksi. Teemusta näkee myös, että hän tekee aina kovaa töitä joukkueen eteen, jopa silloin, kun asiat eivät suju hyvin.

Johansson toivoo, että Pukki nostaa Norwichin maaleillaan Valioliigaan. Norwich on 30 kierroksen jälkeen Mestaruussarjan piikkipaikalla, tasapisteissä Leedsin kanssa.

– Minun urani aikana oli aika monta suomalaista, jotka pärjäsivät hyvin Valioliigassa. Toivottavasti siellä nähdään ensi kaudellakin yksi sellainen!

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliPitkäaikainen seuraikoni on jättämässä Napolin – asiantuntija nostaa esiin jo mitat täyttävän korvaajan: ”Ollut jopa parempi”
Seuraava artikkeliAlexander Ringille suuri kunniatehtävä MLS:ssa – ”Uskomaton johtaja”