Valioliigan huippuottelussa Manchester United-Liverpool ei nähty ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan maalia, mutta tilastovastaavilla piti silti kiirettä. Joukkueet nimittäin suorittivat jo ensimmäisellä 45-minuuttisella peräti neljä vaihtoa – kaikki loukkaantumisista johtuen.

Ensimmäinen loukkaantuminen koettiin pelin 21. minuutilla. Tällöin Ander Herrera siirtyi kentän laidalle ja Andreas Pereira kirmasi viheriölle.

Vain neljä minuuttia myöhemmin loukkaantui Juan Mata, jonka korvasi kentällä Jesse Lingard. Lingardkaan ei kuitenkaan ehtinyt pelata kuin 18 minuuttia, ennen kuin loukkaantuminen pakotti hänet vaihtoon. Näin ollen Manchester United joutui käyttämään kolmannen ja viimeisen vaihtonsa jo 43. peliminuutilla, kun pelivuoron sai pakon edessä Alexis Sánchez.

Unitedin loukkaantumisten välissä myös Liverpool koki yhden loukkaantumisen, kun Roberto Firminon peli jäi kesken puolen tunnin pelin jälkeen. Firminon paikan otti Daniel Sturridge.

Neljän loukkaantumisen puoliaika on missä tahansa jalkapallo-ottelussa äärimmäisen harvinaista, ja etenkin Valioliigan huippuottelussa. Viimeksi Valioliigassa on nähty neljä vuotta sitten tilanne, että jokin joukkue joutuu käyttämään kaikki vaihtonsa jo ensimmäisellä puoliajalla. Tuolloin vastaava epäonni kohtasi Burnleyta.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Manchester United are the first team to make three substitutions in the first half of a Premier League game since Burnley in January 2015 vs Newcastle United. Ailing. #MUNLIV

Toistaiseksi loukkaantumiset ovat rajoittuneet neljään, mutta valmentajien stressitasoa ovat nostaneet myös Andrew Robertsonin (Liverpool) ja Marcus Rashfordin (Man United) pienet kolhut. United-leirissä jännitettäneenkin, pystyykö joukkue ylipäätään pelaamaan pelin loppuun 11 pelaajalla.

Pelillisesti ensimmäinen jakso ei tarjonnut kovinkaan paljoa, vaan tilanteet olivat vähissä eikä maaleja saatu aikaiseksi.

Will Holdsworth

@WillyMcWillWill
I’ve pulled my hammy watching this game #MNULIV

Live pictures from the Old Trafford Physio Room #mufc #MNULIV