Madridista kajahti maanantaina kunnon uutispommi, kun Zinedine Zidane palasi reilun kolmen vuoden sopimuksella takaisin Real Madridin luotsiksi. Zidane lähti seurasta kesken sopimuskautensa vain kymmenen kuukautta aiemmin mahan tultua jo täyteen. Mielessä hiipi pelko, ettei joukkueella tällä kaudella saavutettaisi enää samanlaisia tuloksia – olihan Zidane voittanut Realin kanssa kolme perättäistä Mestarien liigaa.

Nyt, kauden muututtua täydeksi pannukakuksi, Zidane kuitenkin palasi Bernabéulle. Legendan maine miehellä jo on – sekä pelaajana että valmentajana – eikä pikkurahastakaan varmasti ole puutetta. Moni onkin ihmetellyt, miksi Zidane suostui palaamaan vaikeuksissa olevaan suurseuraan. Zizoun virallinen selitys oli ”rakkaus seuraa kohtaan”, mutta päätöstä helpottivat luultavasti myös Real Madridin puheenjohtajan Florentino Pérezin Zidanelle tekemät avokätiset lupaukset.

Tärkein tekijä Zidanen suostumuksessa on se, että joukkuetta on luvattu vahvistaa merkittävästi ensi kesänä. Zidanelle luvattiin myös ehdoton valta urheilupuolen asioissa.

AS:n mukaan tarkemmin sanottuna Madrid on luvannut Zidanelle kolme superhankintaa. Näiden lisäksi joukkueeseen voidaan värvätä myös pienemmän profiilin pelaajia. AS ei nimiä nosta esille, mutta huhuissa on pyörinyt pitkään vaikkapa Eden Hazardin, Christian Eriksenin, Kylian Mbappén ja Neymarin kaltaisia tähtipelaajia.

Mitä urheilupuolen ”absoluuttiseen valtaan” tulee, on Peréz luvannut Zidanelle, ettei yhtään edustusjoukkueen pelaajistoa koskevaa päätöstä tehdä ilman päävalmentajan suostumusta. Pérez myös lupasi tukensa Zidanen tekemille päätöksille.

[readmore from=Real-Madrid]

Zidanen vaatimus suuremmasta päätäntävallasta liittyy viime kauden aikaisiin näkemyseroihin joukkueen kokoonpanon suhteen. Valmentaja kuuli vasta myöhään seuran aikeista hankkia tolppien väliin Kepa Arrizabalagan Athletic Bilbaosta, eikä Zidane toimintatavalle lämmennyt. Lopulta siirto kariutui ja Kepa siirtyi kesällä Chelseaan. Kauden loppupuolella Zidane puolestaan oli halukas luopumaan Gareth Balesta, mutta seura asettui pyyntöä vastaan.

Ei siitäkään varmasti haittaa ollut, että Zidanelle luvattiin tällä kertaa palkka, joka nostaa hänet samaan palkkaluokkaan Pep Guardiolan ja Diego Simeonen kaltaisten valmentajatähtien kanssa. Edellisen pestinsä aikana Zidane ei mahtunut edes maailman kymmenen parhaiten palkatun valmentajan joukkoon.

Lue myös