Barcelona kaatoi Real Madridin vieraskentällä lukemin 0–1. Ottelun ainokaisesta vastasi Ivan Rakitic ensimmäisellä puoliajalla.

Tämä oli jo toinen kerta tällä viikolla, kun Barcelona haki vierasvoiton Santiago Bernabéulta. Keskiviikkona pelatussa Copa del Reyn ottelussa Barcelona oli parempi lukemin 0–3.

Ottelu lähti käyntiin Barcelonan komennossa ja vierailijat hallitsivatkin kenttätapahtumia lähes koko puoliajan. Paras paikka siunaantui Lionel Messille, joka pääsi puolittain läpi. Argentiinalaistaiturin nosto kuitenkin ohitti Thibaut Courtois’n lisäksi myös belgivahdin vartioiman maalin.

Hetkeä myöhemmin Rakitic pääsi samaan tapaan boksin oikealta reunalta läpi. Kroatialaisen nosto oli tarkempi, ja Barcelona siirtyi ottelussa johtoon. Vielä puoliajan lopussa Luis Suarez pääsi ampumaan melko vapaasti kuudentoista rajoilta, mutta Courtois torjui vedon vaivatta.

Toiselle jaksolle Real Madrid tuli paremmalla hengellä, mutta huippupaikoille se ei päässyt. Gareth Bale oli päästä pariin otteeseen Barcelonan linjan taakse, mutta puolustajat olivat viime hetkillä katkomassa syötöt.

Kotijoukkueen virkoamisesta huolimatta Barcelona onnistui rakentamaan parhaat paikat. Suarez pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta Courtois’n hyvä vastaantulo esti maalin syntymisen. Myös Ousmane Dembélé pääsi ampumaan hyvältä etäisyydeltä, mutta veto painui takakulman ohi.

Realin paras paikka siunaantui kenties Viníciukselle, joka pääsi laukomaan lähes vapaasti rankkarialueella Sergio Reguilónin karvattua pallon maalintekijä Rakiticilta. Barcan puolustuksessa vahvasti esiintynyt Clément Legnlet sai lopulta torsonsa vedon tielle.

Barcelona kasvatti sarjajohtonsa voiton myötä Atléticoon jo kymmeneen pisteeseen. Real Madrid on paikallisvastustajansa takana kahden pisteen verran. Atlético pelaa tasoittavan ottelunsa huomenna Real Sociedadin vieraana.