Chelsean 18-vuotias Callum Hudson-Odoi oli maanantaina liittymässä Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmään, kun saikin kutsun Gareth Southgatelta maan edustusjoukkueeseen.

Luke Shawn viime hetken poisjäänti Kolmen leijonan miehistöstä oli osaltaan avaamassa paikkaa komeetan kutsulle. Vaikka Hudson-Odoita pidetäänkin suurena lupauksena, oli kutsu jossain määrin yllättävä; hän ei ole ollut vielä kertaakaan seuransa valioliigaottelun avauskokoonpanossa.

Lisäksi myös alle 21-vuotiaiden joukkueessa esiintyminen olisi sekin ollut ensimmäinen laatuaan; Hudson-Odoi on korkeimmillaan tätä ennen ollut mukana alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Vielä vuosi sitten hän pelasi alle 18-vuotiaiden mukana.

Hudson-Odoilla on kaksoiskansalaisuus; hänellä olisi edelleen A-maajoukkuetasolla oikeus edustaa myös Ghanaa. Southgate puhui viimeksi viime viikolla kaksoiskansalaisuuden vaikutuksista, ja viittasi siihen, miten joissain maajoukkueissa tällaisen statuksen omaavia pelaajia nostetaan ykkösmiehistöihin hyvin nuorina – ikäänkuin sitouttamistarkoituksissa.