Englannissa pelaavan suomalaisvahdin kausi mahdollisesti paketissa

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Niki Mäenpään kausi on mahdollisesti paketissa.

Englannin Mestaruussarjan Bristol Cityä edustava Mäenpää, 34, on ollut sivussa kahdesta edellisestä ottelusta pohjevamman takia.

Sama pohjevamma saattaa pitää hänet sivussa myös kauden loppuun saakka. Bristol Cityllä on kymmenen ottelua jäljellä ja siihen päälle mahdolliset nousukarsinnat. Joukkue on tällä hetkellä taulukossa kuudentena, viimeisellä nousukarsijan paikalla.

Bristol Cityn manageri Lee Johnson sanoi Bristol Postin mukaan, että Mäenpään jalkaa yritetään hoitaa pelikuntoon, mutta nopeimmillaankin siihen menisi ”4-5 viikkoa”. Joukkue pelaa viimeisen ottelunsa (ennen mahdollisia nousukarsintoja) 5. toukokuuta.

Mäenpää ei ole Bristol Cityn ainoa maalivahti, joka on loukkaantuneena. Hänen lisäkseen muutaman pelin tällä kaudella pelannut Frank Fielding, 30, on myös sairastuvalla.

Max O’Leary, 22, tuli kuun alussa vaihdosta sisään loukkaantuneen Mäenpään tilalle ja pelasi myös yhden täyden ottelun. Bristol City hankki 7. maaliskuuta Stefan Marinovicin, joka jäi ilman seuraa tammikuussa. Marinovic, 30, pelasi ensimmäisen pelinsä Bristol Cityn tolppien välissä keskiviikkona 1-1-tasapelissä Ipswichiä vastaan.

Mäenpää on pelannut tämän kauden Mestaruussarjassa 25 ottelua, joissa hän on päästänyt yhteensä 28 osumaa ja pitänyt maalinsa puhtaansa seitsemän kertaa.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…