Huuhkajat saa todellisen mittarin heti EM-karsintojen alkuun, kun se kohtaa vieraskentällä Italian. Maailmantähtiä vilisevä Italia lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Suomen kapteeni Tim Sparv uskoo Huuhkajien pystyvän horjuttamaan nelinkertaista maailmanmestaria.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin selvät, kun Italia tullee pitämään palloa ja Suomi keskittyy pitämään oman päänsä puhtaana. Sparv korostaa, että Suomen on pysyttävä pelisuunnitelmassaan.

– Meidän on hyväksyttävä millainen peli on tulossa. He varmasti pitävät paljon palloa, mutta emme saa turhautua sen takia. Meidän on pidettävä pää kylmänä, jos he pyörittävät peliä alueellamme. Jos he tekevät sen meidän muodon ulkopuolella, niin se on ihan hyvä. Meidän on käytettävä maalipaikat tehokkaasti hyväksemme. Niitä ei varmasti tule montaa, mutta meillä on Pukki kärjessä, Sparv totesi Huuhkajien perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Sparv kuuluu Huuhkajien keskiakselin selkärankaan yhdessä Paulus Arajuuren ja Lukas Hradeckyn kanssa. Sparv vaatii sekä itseltään että muilta kokeneilta pelaajilta johtajuutta kentälle.

– Se on minun, ”Paukun” ja ”Luken” tehtävä pitää rivit järjestyksessä. Meidän kokeneempien pelaajien on pidettävä pää kylmänä. Nations Leaguen menestys toi entistä enemmän uskoa meille. Lisäksi meidän selkeä pelitapa on hyvä, kaikilla on selvä rooli ja tietävät mitä kentällä pitää tehdä.

Italian joukkue on kokenut paljon muutoksia viime aikoina ja Sparv muistuttaa, ettei ”Azzurri” ole enää välttämättä entisaikojen loistossa.

– Italia on hyvä pallollisena, mutta he eivät ole tehneet niin paljon maaleja. Se luo meille uskoa, että jos puolustamme nöyrästi ja yhtenäisesti, niin meilläkin on mahdollisuudet. Se ei ole sama Italia kuin 4-5 vuotta sitten.

Suomen hyökkäyspelaaminen saa kovan testin, kun Italian topparilinjassa luutii kovaluinen kaksikko Giorgio ChielliniLeonardo Bonucci. Sparv tietää, että pitkiä palloja on turha viljellä 190-senttisten topparijättien ulottuville.

[readmore from=Huuhkajat]

– Luulen, että ”Temelle” pallo syvyyteen on parempi vaihtoehto kuin pallo ilmassa. En usko Temellä olevan heitä vastaan mitään mahdollisuuksia ilmassa. Vastaiskut ovat varmasti meidän paras sauma luoda paikkoja ja tehdä maali. Kun voitamme pallon, niin lähdemme voimalla ja nopeasti eteenpäin, Sparv listaa voitonavaimia.

EM-karsintaottelu Italia-Suomi näkyy lauantaina 23.3. klo 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreestä.

Ottelun ennakkostudio alkaa kello 21.00. Kaikki EM-karsintojen ottelut näkyvät Viaplayssa.