Huuhkajia odottaa Italiassa täysi stadion – kotijoukkueellakin loukkaantumishuolia

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus FC Lahden voitolla!

Suomen A-maajoukkue aloittaa karsintaurakkansa kohti ensi vuoden EM-kisoja vierasottelulla lohkon ennakkosuosikkia Italiaa vastaan. Ottelu alkaa lauantaina kello 21.45 ja se pelataan Udinessa.

Gazzetta dello Sportin mukaan otteluun oli myyty jo keskiviikkoon mennessä noin 18 000 pääsylippua. Friuli-stadionille mahtuu reilut 25 000 katsojaa, ja Gazzetta uskoo areenan olevan lauantaina loppuunmyyty. Suomalaiskatsojia lehti kertoo olevan paikalla ainakin 750.

Ottelun erotuomarina toimii israelilainen Orel Grinfeld. 37-vuotias Grinfeld tuomaroi tällä kaudella Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheissa sekä Eurooppa-liigan molemmilla tähänastisilla pudotuspelikierroksilla. Grinfeld on Suomellekin entuudestaan tuttu tuomari, sillä hän jakoi oikeutta viime syyskuussa pelatussa Suomi-Viro -ottelussa, jonka Suomi voitti 1-0.

Italian joukkue saattaa kokea viime hetken poisjäännin. Hyökkääjä Federico Chiesa ei pystynyt harjoittelemaan keskiviikkona muun joukkueen mukana. Chiesalle tehdään torstaina lääkärintarkastus, mutta hänen pelaamisensa Suomea vastaan on epätodennäköistä. 21-vuotias oikea laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella Fiorentinalle Serie A:ssa kuusi maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Chiesa sai ennen maajoukkuetaukoa pelatussa Lazio-ottelussa vatsalihasvamman.

Italian joukkueesta on loukkaantumisen takia sivussa myös Napolin vasen laitalinkki Lorenzo Insigne.

Ottelu on katsottavissa Viasatilla, Viaplaylla ja Viafreellä.

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus FC Lahden voitolla!