Huuhkajat avaa tänä iltana EM-karsintansa vierasottelulla Italiaa vastaan.

Italialaismediassa suhtaudutaan Suomen kohtaamiseen kunnioittevasti. Kovavireistä altavastaajaa ei aliarvioida.

Football Italian toimittaja Vilizar Yakimov analysoi Huuhkajien olevan kovan puolustuksensa myötä hankala vastus Italialle. Azzurri on tehnyt nykyisen valmentajansa Roberto Mancinin alaisuudessa vain kerran enemmän kuin yhden maalin, joten vähämaalista taistoa voidaan odottaa.

Markku Kanervan joukkue saa kehuja menestyneestä taktiikastaan, joka on tuottanut viimeisestä kymmenenestä ottelusta seitsemän voittoa. Suomen ykköstähdeksi Yakimov nosti odotetusti tällä kaudella 10 nollapeliä Bundesliigassa pelanneen maalivahti Lukas Hradeckyn.

– Entisenä puolustajana ei ole yllättävää, että Kanervan taktiikat on pääosin rakennettu puolustuksen ja vahvan maalivahdin ympärille. Ei yllätä, että Suomi on pitänyt kuudesta Hradeckyn aloittamasta ottelusta viidesti maalinsa puhtaana, toimittaja arvioi.

Yakimov nostaa odotetusti Suomen toisena avaintekijä esille huippuvireisen Teemu Pukin. Englannin Mestaruussarjan ykköspyssy on takonut jo 24 maalia Norwichin paidassa.

– Suomella on vaarallinen ase myös kärjessä. Teemu Pukin odotetaan olevan ykkösuhka Gianluigi Donnarummalle. Pukki tähtää usein alueille topparin ja laitapuolustajan välistä.

Pukkia vartioi Italiassa kivenkova Juventuksen topparipari Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci.

– Juventuksen topparit eivät saa jättää yhtään tilaa Norwichin miehelle boksissa. Pukilla on hyvin vahva laukaus molemmilla jaloilla ja hän tekee usein nopeita vetoja yllättävistä paikoista, Yakimov varoittaa.

Italia-Suomi avaa EM-karsintalohkon kello 21:45 Suomen aikaa.