Aikaisin joukkueensa koonneesta Kuopion Palloseurasta on povattu tulevalle kaudelle yhtä Veikkausliigan mestarisuosikkia.

Suomen Cupin karsintalohkovaihe oli kuitenkin liigan viime vuoden pronssijoukkueelle suuri pettymys. KuPS keräsi viidestä pelistä vain kaksi pistettä ja jäi lohkossaan viimeiseksi. Rannalle jäi myös Seinäjoen Jalkapallokerho. Jatkoon menivät Ilves, Vaasan Palloseura, Kokkolan Pallo-Veikot ja Rovaniemen Palloseura.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
🔥🏆 Alempisarjalaiset kotona, Veikkausliigajoukkueet vieraissa – näillä ottelupareilla jatketaan Suomen Cupin neljännesvälierissä! #SuomenCup

Viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan KuPS kohtasi sunnuntaina RoPS:n. Panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin jatkopaikka. RoPS:lle olisi riittänyt tasapeli, kun taas KuPS olisi tarvinnut kolme pistettä pudottaakseen vastustajansa ja edetäkseen varsinaiseen cup-vaiheeseen.

Ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä KuPS johti ottelua kahdella maalilla, mutta RoPS kiri loppuhetkillä 3-2-voittoon.

KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen kiteytti joukkueensa esityksen cupissa rehelliseen sävyyn.

– Eilisen pelin loppu oli aika lailla samanlainen kun koko tämän vuoden ”cup” meidän osalta eli paska, kommentoi Pennanen Twitterissä.

– Kuukausi aikaa kauden alkuun ja todella paljon parannettavaa, mutta 3.4 (Veikkausliigan avauksessa) tullaan olemaan valmiita ja aivan helkkarin paljon parempia mitä nyt on nähty. Se on aivan varma.

Petteri Pennanen

@petepennanen
Eilisen pelin loppu oli aikalailla samanlainen kun koko tämän vuoden ”cup” meidän osalta eli paska. Kuukausi aikaa kauden alkuun ja todella paljon parannettavaa, mutta 3.4 tullaan olemaan valmiita ja aivan helkkarin paljon parempia mitä nyt on nähty se on aivan varma.