Manchester United tiedottaa kotisivuillaan antaneensa managerilleen Ole Gunnar Solskjaerille vakituisen sopimuksen. Norjalainen Unitedin entinen ”super-sub” aloitti joukkueen väliaikaisena valmentajana 19. joulukuuta, ja johdatti joukkueen välittömästi kahdeksan ottelun voittoputkeen.

Kaikkiaan Solksjaerin saldo 19 ottelusta (kaikissa kilpailuissa) on 14 voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme voittoa. Hänen valmennuskautensa aikana United on saanut Valioliigassa enemmän pisteitä kuin mikään muu joukkue (32 pistettä 13 ottelusta).

Solskjaerin uusi sopimus on kestoltaan kolme vuotta.

– Heti saapumisestani lähtien olen tuntenut oloni täällä kotoisaksi. Oli kunnia olla Manchester Unitedin pelaaja ja aloittaa täällä valmentajaurani (reservijoukkueessa vuosina 2008-2011), 46-vuotias Solksjaer toteaa seuran tiedotteessa.

[readmore from=Solskjaer-Ole-Gunnar]

– Viimeiset kuukaudet ovat olleet suurenmoinen kokemus ja haluankin kiittää kaikkia valmentajia, pelaajia ja taustahenkilöitä tähän asti tekemästämme työstä. Tästä työstä olen aina haaveillut ja olen enemmän kuin innoissani saatuani tilaisuuden johtaa joukkuetta pitkällä aikavälillä. Toivon voivani viedä joukkueen menestykseen, jonka mahtavat fanimme ansaitsevat.

Peliuransa aikana Solksjaer edusti Unitedia vuosina 1996-2007 kaikkiaan 366 ottelussa, joissa hän viimeisteli 126 maalia.

Vuodet 2015-2018 Solskjaer valmensi norjalaista Moldea, jonka kanssa hänellä oli alkuvuoden aikana yhä voimassaoleva sopimus.