Markku Kanerva ei arkaile Suomen tavoitteita – ”Lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta pelistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-karsinnat potkaistaan käyntiin lauantaina Udinessa, kun Huuhkajat haastaa isäntämaa Italian. Suomi lunasti Nations Leaguen kautta jo mahdollisuuden taistella EM-paikasta, mutta päävalmentaja Markku Kanerva hamuaa paikkaa kisoihin myös varsinaisen lohkon kautta.

Ottelun ennakkoasetelmista ei ole kahta kysymystä, sillä monikaan ei usko Huuhkajien yllätysmahdollisuuksiin. Kanerva tiedostaa tulevan vastustajan kovuuden.

– Italia on äärimmäisen taitava ja siinä on paljon yksilötaitoa. Kun katsoo pelaajien edustamia seuroja, niin se kertoo aika paljon. Joukkueesta löytyy tasoa, Kanerva kuvaili Udinessa perjantaina SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka Suomella on vielä takaportti EM-kisoihin Nations Leaguen pudotuspelien kautta, Kanerva mielii kisapaikkaa jo varsinaisten karsintojen kautta.

– Tavoite on ilman muuta mennä jatkoon tästä lohkosta ja sitä kautta lunastaa paikka lopputurnauksessa. Haaste on valtava. Lohko on hankala, mutta uskon meillä olevan mahdollisuudet olla kahden parhaan joukossa ja selvittää tiemme kisoihin. Nations Leaguen kautta saimme toisen mahdollisuuden joiden pudotuspelit ovat edessä vuoden päästä, mutta toivottavasti meidän ei tarvitse niitä pelata.

Nations Leaguen vahvat esitykset pönkittävät pelaajien itseluottamusta ja ottelun aattona joukkueesta huokuu sekä rentoutta että päättäväisyyttä. Tasapelikin vieraskentältä olisi Huuhkajille kova saavutus, mutta Kanervalla siintää mielessä jättipaukku.

– Toivon, että joukkueella on sellainen asenne, jota se on osoittanut ennenkin. Lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta pelistä. Vaikka Italian voittaminen tuntuu monen mielestä mahdottomalta, niin uskon sen olevan mahdollista. Se, miltä peli tulee näyttämään ja mitä siinä tapahtuu, niin se määrittää paljon sitä tyytyväisyysastetta. Lähtökohtaisesti tasapelikään ei olisi huono tulos, mutta se riippuu siitä mitä kentällä tapahtuu, Kanerva pohdiskeli analyyttiseen tyyliinsä.

EM-karsintaottelu Italia-Suomi näkyy lauantaina 23.3. klo 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreestä.

Ottelun ennakkostudio alkaa kello 21.00. Kaikki EM-karsintojen ottelut näkyvät Viaplayssa.

Salttu Forsström, Udine