Keskiviikkona pelattiin Mestarien liigan viimeiset neljännesvälierät, joten kaikki kahdeksan puolivälieränippua on nyt tiedossa. Puolet kilpailussa jatkavista joukkueista tulee Valioliigasta, joka jatkaa kisassa siis täydellä miehityksellä.

Kyseessä on historian kolmas kerta, kun puolivälierissä on neljä joukkuetta samasta maasta. Myös aiemmin asialla oli englantilaiskvartetti, kahdella peräkkäisellä kaudella 2007-2008 ja 2008-2009 (molemmilla kerroilla Liverpool, Manchester United, Arsenal ja Chelsea).

Coral

@Coral
For the first time since 2008/09, four English sides have reached the quarter-finals of the Champions League.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester United
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Tottenham Hotspur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester City
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Liverpool

The #UCL is coming home.

Manchester Unitedille, Manchester Citylle, Liverpoolille ja Tottenhamille puolivälierissä tekevät seuraa Barcelona, Juventus, Ajax ja Porto. Edustettuna on siis yhteensä viisi eri maata. Ajax on nähty puolivälierissä viimeksi 16 vuotta sitten ja Porto neljä vuotta sitten. Tottenhamin edellisestä puolivälieräpaikasta on kulunut kahdeksan vuotta.

Espanjalle kausi oli tason laajuutta ajatellen vaisu, sillä kahdeksan sakissa on vain yksi joukkue La Ligasta. Bundesliigalla meni tosin vielä kehnommin, sillä ensimmäistä kertaa 13 vuoteen ei puolivälierissä ole ainuttakaan joukkuetta Saksasta.

Real Madridille ja Atlético Madridille putoaminen oli epäilemättä erittäin katkera pala, mutta Mestarien liiga -jalkapalloa nähdään Madridissa silti vielä tällä kaudella. Finaali nimittäin pelataan Atléticon kotiareena Wanda Metropolitanolla lauantaina 1. kesäkuuta.

Squawka Live

@Squawka_Live
Your #UCL quarter-finalists:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Tottenham
🇳🇱 Ajax
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester United
🇵🇹 Porto
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester City
🇮🇹 Juventus
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Liverpool
🇪🇸 Barcelona

The 2018-19 Champions League winner will be _______________.

Puolivälierien otteluparit arvotaan perjantaina 15.3. kello 13 alkaen. Kyseessä on kauden viimeinen europeliarvonta, sillä samassa yhteydessä arvotaan myös ottelukaavio välieriä myöten, sekä loppuottelun kotijoukkue. Tuntia myöhemmin arvotaan myös Eurooppa-liigan pudotuspelikaavio samalla periaatteella. C More Sport 2 näyttää molemmat arvonnat suorana lähetyksenä. Arvontoja voi seurata myös UEFA:n kotisivuilta.

Puolivälierien arvonnassa ei enää minkäänlaisia maa- tai muitakaan rajoituksia ole. Toisin sanoen arpa saattaa heittää seuraavalle kierrokselle yhden tai jopa kaksi englantilaisjoukkueiden keskinäistä. Mahdollista on myös, että samassa alkulohkossa pelanneet Barcelona ja Tottenham tai Juventus ja Manchester United arvottaisiin uudelleen toisiaan vastaan.

Puolivälierät pelataan 9.-10.4. ja 16.-17.4. Välierien avausosat pelataan vappuna 30.4. ja 1.5. ja toiset osat 7.-8.5.