HJK kärsi maanantaisessa treenipelissään Turkin harjoitusleirillä selkeän 0-3 -tappion valkovenäläiselle Shakhtar Soligorskille. Vaikka kyseessä oli ystävyysottelu, olivat otteet kovia, sillä keltainen kortti nousi pelin tuoksinassa peräti yhdeksän kertaa (lue lisää). Pelin tempo joka tapauksessa miellytti HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuota.

– Ottelu oli vuoden tähän asti kovatempoisin peli, mukaan lukien Rangers- ja Hammarby-matsit, Lehkosuo toteaa HJK:n kotisivuilla.

– 60 minuuttia pelasimme tasaisesti, ensimmäisellä puoliajalla jopa ottelua halliten. Mutta vastustajan maalin jälkeen emme enää pystyneet vastaamaan tempoon.

Soligorsk teki kaikki kolme maaliaan noin kymmenen minuutin sisällä. Joidenkin hämmästykseksi joukkueet pelasivat tuolloin täysillä miesvahvuuksilla. Soligorskin pelaaja ajettiin avausjaksolla kahdella keltaisella ulos, mutta toisen puoliajan alkajaisiksi joukkueella oli kentällä jälleen täysi miehitys.

Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että joukkue palaa harjoitusottelussa täyteen vahvuuteen, vaikka siltä olisikin ajettu mies ulos. Tämän kun tulkitaan palvelevan joukkueiden harjoituspäämääriä paremmin. Mikäli päätöksestä oli etukäteen sovittu yhteisesti HJK:n ja Soligorskin kesken, ei viesti ollut kuitenkaan ainakaan Lehkosuon korviin kantautunut. Tai sitten kyseessä oli vain Soligorskin toive tai tuomarin päätös.

[readmore from=HJK]

– Ennen ottelua tuomari ilmoitti, että jos pelaaja saa kaksi keltaista ensimmäisellä puoliajalla, saa toiselle puoliajalle ottaa uuden pelaajan kentälle, suoralla punaisella ei. Aika outo sääntö, Lehkosuo hämmästeli edelleen.

HJK kohtaa leirillään perjantaina 8.3. klo 16 vielä ukrainalaisen Obolon Kievin. Tuonkin pelin HJK TV välittää suorana lähetyksenä. FC Lahti kohtasi saman vastuksen maanantaina. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 -tasatulokseen.