Englannin Mestaruussarjan sunnuntain ainoassa ottelussa, Birminghamin derbyssä nähtiin erittäin ikävä ja onneksi hyvin harvinainen välikohtaus. Kotijoukkue Birminghamin kannattaja ryntäsi kentälle ottelun 10. minuutilla ja mätkäisi nyrkillä Aston Villan Jack Grealishia takaraivoon (lue uutinen).

Käytännössä koko ikänsä Aston Villassa pelannut Grealish ei kuitenkaan jäänyt päällekarkausta hautomaan, vaan maksoi kalavelat siten miten parhaiten osasi. 23-vuotias keskikenttäpelaaja laukoi 67. peliminuutilla ottelun ainoaksi jääneen osuman ja ryntäsi yli mainosaitojen juhlimaan maalia Villa-fanien kanssa. Tästä erotuomari nosti Grealishille sääntöjenmukaisen varoituksen.

Vaikka Grealish saikin maistaa nyrkkiä ja pelkäsi kenties pahempaakin, kuvaili hän tapahtumia pelin jälkeen ”elämänsä parhaaksi päiväksi”.

– Tämä on elämäni paras päivä. Tulin tänne ensimmäisen kerran Aston Villan kapteenina ja tein voittomaalin. Tästä on jokaisen Aston Villan fanin unelmat tehty, Grealish sanoi haastattelussa Metron mukaan.

Luonnollisesti suurseurojen havittelemalta Grealishilta kysyttiin tarkemmin myös ikävästä selkkauksesta.

– En osannut varoa sillä hetkellä mitään. Meillä oli sivurajaheitto lähellä kulmalippua ja olin kävelemässä paikalleni. Sitten tunsin iskun kasvojeni sivussa.

– Kilpailu kuuluu jalkapalloiluun, mutta tällaiselle ei lajissa ole minkäänlaista sijaa. Sen jälkeen yritin vain jatkaa työtäni, ja niin teinkin. Tein voittomaalin ja saimme kolme pistettä.

– Voittomaali tuntui uskomattomalta, omien faniemme edessä. Luulen, että se tasasi tilit ensimmäisen jakson tapahtumien jälkeen. Olen unelmoinut Villan kipparoinnista pikkupojasta saakka, Grealish hehkutti.

Footy Accumulators

@FootyAccums
🗣 Reporter: "How would you describe what's happened to you today?"

🗣 Jack Grealish: "It's the best day of my life. I've captained Aston Villa and I've scored the winner."

The perfect answer on and off the pitch. #AVFC

Kentälle tunkeutunut katsoja on pidätetty, ja on poliisin huostassa. Mies saanee mitä todenäköisimmin elinikäisen porttikiellon Birminghamin kotistadionille.

– EFL tuomitsee järjettömän teon, johon kentälle rynninyt kannattaja syyllistyi St Andrew’silla sunnuntaina. Kenenkään pelaajan ei tarvitsi kokea tällaista, liigaorganisaation tiedotteessa todettiin.

Grealishin päivä oli toden totta tapahtumarikas, sillä samassa ottelussa poliisi nappasi talteen myös erään Birminghamin järjestysmiehen. Tämä näytti tönäisevän ja potkaisevan polvellaan maalia tuulettanutta Grealishia. Järjestysmiehen toiminta tallentui myös videolle.

thevillazone

@thevillazone
Look at the steward kicking Grealish obviously trying to injure him. Hopefully blues face a massive fine from the actions of fans today, disgrace to football #avfc