Huuhkajat on kovan haasteen edessä lauantaina EM-karsintojen avauspelissään. Vastassa on futiksen suurmaa Italia, jolta löytyy varmasti tulivoimaa suuren pettymyksen jälkeen.

Saapasmaalle oli todellinen isku vyön alle jäädä viime kesän MM-kisojen ulkopuolelle. Niin ei ollut käynyt 60 vuoteen. Sinipaitojen riveissä ei haluta farssin toistuvan.

Suomen joukkue saapui Italiaan maanantaina ja on valmistautunut lauantain koitokseen siitä lähtien.

– Luulen kaikkien varmasti tietävän, että Italia on tämän lohkon suurin suosikki ja se on hyvä mittari tälle joukkueelle. Olemme nyt aika pitkään pelanneet hyvin ja olemme saaneet niitä tuloksia mitä olemme halunneet, Suomen kapteeni Tim Sparv sanoi Suplan Week of Football -podcastissa.

– Nyt meillä on tosi kova joukkue vastassa ja odotan innolla näkeväni, miten tämä joukkue esiintyy Italiaa vastaan.

Isäntäjoukkue vilisee nimimiehiä, mutta se ei Sparvia tai muuta Suomen joukkuetta sen suuremmin hetkauta. Vastustajaan suhtaudutaan kuten kehen tahansa muuhun.

– Kyllä minä nostan hattua Chiellinille, Bonuccille, Verrattille ja kaikille muille, mutta sitten kun mennään kentälle pelaamaan heitä vastaan, niin silloin meillä ei ole sellaista kaikki pelaa -fiilistä.

– Olen sitä mieltä, että siellä on monta maailmanluokan pelaajaa, jotka pelaavat hyvissä joukkueissa ja ovat ilman muuta tämän lohkon suurin suosikki. Yritämme saada tulosta heti ensimmäisestä ottelusta.

Suomi kohtaa Italian lauantaina klo 21.45 alkaen. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatilta, Viaplaysta ja Viafreestä. Huuhkajien karsintaottelut jatkuvat tiistaina 26.3. vieraspelillä Armeniaa vastaan.