Perparim Hetemaj ja Teemu Pukki olivat kämppiksiä A-maajoukkuereissuilla.

Hetemaj on seurannut ilolla entisen maajoukkuekaverinsa upeaa kautta Englannin Mestaruussarjassa.

– Joo aika kova meno Pukilla. Ilolla olen seurannut. Mielestäni ainahan Teemu on ollut futiksellisesti hyvällä tasolla, mutta sitten homma on loksahtanut kohdalleen, kun hän on tullut henkisesti kypsään ikään, Hetemaj toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Pukki on paukuttanut tällä kaudella 24 maalia ja johtaa sillä lukemalla Mestaruussarjan maalipörssiä. Lisäksi kotkalaiskärki on antanut seitsemän maalisyöttöä.

– Chämppäri on kova sarja ja siellä kun tuollaiset lukemat takoo taululle, niin se on kova juttu. Viimeksi siihen pystyi Kosovon Härkä ja nyt Kotkan Pukki on pannut pikkaisen paremmaksi, Hetemaj sanailee.

Mestaruussarjan kautta on pelattu jo 35 kierrosta ja Norwich pitää hallussaan piikkipaikkaa.

– Nousu Valioliigaan nimenomaan Norwichin kanssa olisi hyvä asia Teemulle. Sitten dominoisi Valioliigaa, vähempää ei voi odottaa, Hetemaj naurahtaa.

Nousee Norwich Valioliigaan tai ei, niin todennäköistä on, että jos Norwich ei nouse, niin joku valioliigaseura Pukin itselleen kaappaa. Mielenkiintoista on jo nyt mehustella ajatuksella, miten paljon maaleja Pukki pystyisi tekemään kivikovassa Valioliigassa?

– En tiedä, enkä osaa sanoa, mutta helpompaa se olisi, jos Norwich nousisi. Tuttu ja turvallinen paikka, pelisysteemi varmasti sama. Luulen, että pääsisi kaksinumeroisille lukemille, Hetemaj arvelee.

Norwich ja Pukki ovat taas tulessa tänä iltana, kun Norwich isännöi keskikastin Swansea Cityä klo 21.45. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.