Paris Saint-Germainin taival katkesi jo kolmantena vuonna peräkkäin Mestarien liigan neljännesvälierissä, kun Manchester United pudotti sen vierasmaalisäännön turvin. Unitedin 3-1 -voiton viimeinen osuma syntyi dramaattisesti lisäajalla videotarkistuksen jälkeen myönnetystä rangaistuspotkusta.

Karvaasta tappiosta huolimatta PSG:n saksalaisvalmentaja Thomas Tuchel ei sälyttänyt syytä tappiosta VAR:n tiliin. VAR otettiin Mestarien liigassa käyttöön helmikuussa neljännesvälierien alkaessa.

– Olen VAR:n suuri kannattaja, ja pysyn edelleen VAR:n suurena kannattajana, Tuchel sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Kun Diogo Dalot laukoi, näin pallon lentävän suoraan hänen jalastaan selvästi yli yläriman. Yllätyin, että siitä näytettiin kulmapotkua, koska en ollut nähnyt osumaa. Sitten kun tuomari meni VAR:n pariin, tiesin hänen antavan rankkarin, koska hänellä oli todistusaineistoa.

– Siihen, oliko se rankkarin arvoinen tilanne, on monta pointtia: etäisyys pelaajaan ja se, liikuttiko hän (Presnel Kimpembe) käsivarttaan. Tilanne oli 50-50. Jotkut sanovat ei, ja jotkut sanovat kyllä. Se on käsivirhesäännön hankaluus, Tuchel perustellusti toteaa.

Tilanne harmitti Tuchelia ennen kaikkea siksi, että laukaus ei olisi ollut lähelläkään mennä maaliin. Manchester United teki kaksi ensimmäistä maaliaan PSG:n pahoista virheistä, eikä luonut juurikaan maalipaikkoja koko pelissä. Silti pallo meni kolme kertaa isäntien verkkoon.

– Siinä, että saa palkinnoksi 22 metristä lauotusta maalin yli menossa olleesta kudista tilaisuuden ampua 11 metristä, ei ole järkeä. Pelasimme kuitenkin hiuskarvan varassa 60 minuuttia, ja tiesimme, että näin voisi käydä, Tuchel muistuttaa.

– Luulen, että tällaisen rankkarin antamiseen on syynsä. Kun tuomari menee VAR-laitteen ääreen, tiedämme hänen tekevän sen syystä.

Toimittajat halusivat verrata PSG:n tappiota kahden vuoden takaiseen klassikkotappioon Barcelonalle samassa vaiheessa. Tuolloin PSG voitti avausosan 4-1, mutta putosi dramaattisesti puolivälieristä yhteismaalein 5-6. Tuchelin mukaan tuo tappio ei kuitenkaan liittynyt Unitedille häviämiseen.

– Siinä ei ole samaa henkeä, koska Thilo Kehrer ei pelannut joukkueessa Barcelonassa. Emme saa astua tähän ansaan ja luoda siitä tarinaa. Ihmisille tekee hyvää rakentaa tarinoita, mutta minulle ongelma koski vain tätä päivää ja sitä, miten aloitimme pelin, Tuchel vastaa.

[readmore from=PSG]

– Reagoimme loistavasti, emmekä olleet lainkaan huolissamme. Hallitsimme täydellisesti palloa, saimme paljon maalipaikkoja, emme olleet paineen alla eikä vastahyökkäyksistä ollut vaaraa. Unitedin toinen maali oli kuitenkin jotain, jota ei satu Gigi Buffonille enää ikinä. Hänkään ei ollut Barcelonassa, kuten en ollut minäkään.

– Emme voi siis syyttää Barcelonan peliä tästä. Jos vastustaja on selvästi itseä parempi, sitten on jotain analysoitavaa.

– Jos kyseessä olisi sarjapeli, voisi vain pyyhkiä suupielet ja jatkaa. Tämä päivä oli kuitenkin kamala, emmekä ansainneet putoamista 180 minuutin jälkeen. Tämä on tietysti iso pettymys.