Suomen A-maajoukkue avasi lauantaina EM-karsinnat 0-2-vierastappiolla Italiaa vastaan. Azzurrin maaleista vastasivat Nicolò Barella ja Moise Kean. Lue otteluraportti täältä.

Täydet minuutit Suomen paidassa uurastanut Robin Lod harmitteli Viasatin haastattelussa hukattuja maalipaikkoja. Kahden maalin tappiosta huolimatta Italia ei ollut hänen mielestään lyömättömällä pelipäällä.

– Ei ne ollut ehkä niin vaarallisia kuin mitä luuli, että ne olisi ollut. Meillä oli kyllä paljon paikkoja. Viimeiset suoritukset tuntuivat menevän, ainakin itsellä, päin mäntyä. Olisi voinut kyllä tänään rangaista.

– Pystyttiin liikuttamaan palloa ja varsinkin muutama vastahyökkäys saatiin. Me löydettiin kyllä paljon tilaa Italian kenttäpuoliskolla, mutta ne viimeiset ratkaisut jäi tänään vähän uupumaan.

Seuraavaksi Huuhkajat matkaa Jerevaniin, jossa se kohtaa tiistaina Armeniaan. Lod vakuuttaa, että Italia-pelin tulosta ei jäädä murehtimaan.

– Ainakin kovalla nälällä ja sisulla (lähdemme) Armeniaan. Ei pidä painaa päätä alas vielä tässä vaiheessa. Pitää lähteä vain entistä kovempaa.

Huuhkajiin pienen tauon jälkeen palannut Kasper Hämäläinen oli myös sitä mieltä, että tekopaikat olisi pitänyt hyödyntää.

– Harmittaa, harmittaa tietenkin. Meillä oli saumat. Meillä oli yksi hyvä paikka, josta oltaisiin voitu saada ehkä 1-1-tasoitus, ja sitä kautta saada rakennettua hyvä taistelu loppuun. Hyvä joukkue vastassa tietenkin. Mun mielestä me saatiin kuitenkin ekallakin puoliajalla muutama ihan ok paikka, että ne pitää vain hyödyntää, kommentoi Hämäläinen Viasatille.

– Jossain vaiheessa pidettiinkin palloa ja saatiin vähän painepistettä niiden puolelle. Mutta kuten sanoin, kova jengi (vastassa), ja kaikkien pitää venyä ihan extraan, että saadaan hyvä tulos.

Hämäläisen mielestä pisteiden jääminen Italiaan ei jäänyt kuitenkaan pelkästään viimeistelystä kiinni.

– Ei nyt voi sanoa sitäkään. Ei meillä mitään megapaikkoja sillä tavalla ollut. Toisella puoliajalla saatiin yksi hyvä keskitys. Siinä, jos oltaisiin oltu kliinisiä, niin oltais sitten kaivettu ainakin se yksi piste. Se jäi tietenkin vähän harmittamaan. Muuten siellä oli tilaa paljon. Huolellisuutta vaan ja maksimoidaan vastahyökkäykset, niin siitä se lähtee.

Barellan maali syntyi jo seitsemännellä minuutilla, mikä hankaloitti Hämäläisen mukaan hetkellisesti Suomen peliä.

– Ne sai heti alkuun maalin, ja se tietenkin vaikeuttaa peliä. Ne sai pienen huuman siihen päälle. Me rauhoitettiin peli siitä aika hyvin ja meillä oli muutama ihan hyvä hyökkäyskombinaatio. Tietenkin harmittaa, että me päästettiin heti alkuun, heti ekoilla minuuteilla maali. Se vaikeuttaa sitä.