Tuleva tiistai on Juventukselle merkittävä. Torinolaisseura on silloin ison haasteen edessä isännöidessään Mestarien liigan ottelussaan Atlético Madridia, joka vei joukkueiden välisen neljännesvälierien ensimmäisen osaottelun nimiinsä kotikentällään lukemin 2-0.

Atletico ratkaisi 20. helmikuuta pelatun ottelun viidessä minuutissa. Ensin osui 78. minuutilla José Gimenez ja 83. minuutilla Diego Godín.

Ennen ratkaisevaa europeliä Juventus pelaa kotimaan liigassa kotiottelun Udinesea vastaan. Kun katsoo sarjataulukkoa, odotusarvo ei lepää missään muussa kuin Juven voitossa. ”Vanhan rouvan” mestaruus vaikuttaa jo varmalta, kun taas Udinese joutuu vielä raapimaan loppukaudella pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa.

Viime pelissään Juventus ei päässyt helpolla kohdatessaan vieraissa sarjakakkosen Napolin. Juve johti peliä tauolla 2-0, mutta ottelu kääntyi täysin Napolin hallintaan Miralem Pjanicin lennettyä suihkuun toisella varoituksella toisen jakson alussa.

Pelin lopussa Napoli painoi vimmatusti päälle ja sai 1-2-tilanteessa rangaistuspotkunkin Alex Sandron käsivirheestä. Lorenzo Insigne ampui pallon kuitenkin vain tolppaan ja Juve otti mestaruustaistelun kannalta ratkaisevan oloisen voiton ja jatkoi sen myötä tappiotonta kauttaan Serie A:ssa.

Ruudun Serie A-selostajan Velja Engströmin mukaan Udinese ei kuitenkaan ole välttämättä Juventukselle niin helppo kenraaliharjoitus Mestarien liigan otteluun kuin moni voisi ajatella.

– On aika helppoa ennustaa Juventukselle ongelmia, kun Pjanic on pelikiellossa. Juventus on ollut joka kerta isoissa ongelmissa, kun hän ei ole ollut keskikentällä. Riippumatta oikeastaan siitä ketä vastaan he ovat pelanneet, Engström selittää SuomiFutis-sivustolle.

Juve on voittanut Atlético-tappion jälkeen kaksi edellistä peliään Bolognaa ja Napolia vastaan, mutta esitykset eivät ole vakuuttaneet Engströmiä. Hänestä raitapaidat ovat pelanneet suorastaan huonosti.

Pjanic ei ole Juventuksen ainoa poissaolija. Joao Cancelo on maanantain ottelussa pelikiellossa ja Juan Cuadrado, Sami Khedira ja Douglas Costa loukkaantuneina. Costa lähestyy pelikuntoa, mutta hänen uskotaan pelaavan aikaisintaan tiistaina Atléticoa vastaan.

– Saa nähdä kuinka paljon Juventus lepuuttaa pelaajia tiistain ottelua varten. Jos Juvella on kehissä kakkoskokoonpano, Udinesella on jopa ihan hyvätkin saumat tässä ottelussa, Engström heittää.

Pientä epävarmuutta Juventuksen ympärillä lisää valmentajatilanne. Italialaismediassa on raportoitu Juventuksen toimitusjohtajan paikalta Inter Milaniin täksi kaudeksi siirtyneen Giuseppe Marottan houkutelleen Allegria Interin valmentajaksi ensi kaudeksi.

– Italialainen media on uutisoinut, että heillä olisi tapaaminen sovittuna ensi viikolle ja että Juventuksen omistava Agnellien perhe olisi tästä hieman suuttunut Allegrille. Kaikki informaatio mitä italialaismediassa leviää Allegrista viittaa oikeastaan hyvin vahvasti siihen suuntaan, ettei hän enää valmenna Juventusta ensi kaudella vaikka hänellä onkin sopimus vielä ensi kaudesta, Engström kertoo.

Allegrin seuraajaksi on huhuttu vahvimmin ranskalaislegenda Zinédine Zidanea, joka luotsasi Real Madridin Mestarien liigan voittoon kolmena viime vuotena. Myös Chelseaa viimeksi käskyttänyt Antonio Conte on yksi spekulaatioissa esille nousseista nimistä.

Kahdesta viime pelistään Udinese on ottanut säilymistaiston kannalta tärkeät kotivoitot Chievosta ja viimeisimpänä Bolognasta. Samalla seuran tilanne on parantunut, ja ero ensimmäiseen suoraan putoajaan Bolognaan on seitsemän pistettä.

[readmore from=Juventus]

Pääasiallinen tuloksentekovastuu on levännyt joukkueessa käytännössä samojen miesten harteilla lähes koko kauden. Rodrigo De Paul, Kevin Lasagna ja Ignacio Pussetto kuuluvat Udinesessa Engströmin mukaan sakkiin, jolta odotetaan tehoja.

Tälläkin kaudella Udinese on osoittanut pystyvänsä haastamaan kärkijoukkueitakin, siitä kertoo mm. marraskuun lopulla tullut 1-0-kotivoitto AS Romasta.

– Roma-pelistäkin huomaa, ettei Udinese mikään surkea nippu ole. Juventusta vastaan syyskuussa pelatussa pelissä Juventus ansaitsi (2-0-)voittonsa, mutta oli Udinesellakin hetkensä siinä ottelussa. Jos se olisi pystynyt tekemään alun paikoistaan maalit, se olisi voinut olla hyvinkin erinäköinen peli, Engström muistaa.

Edellisen kerran Udinese on onnistunut kukistamaan Juventuksen elokuussa 2015. Tuolloin pelatun Serie A-kauden avauskierroksen kamppailu päättyi yllättävään 1-0-vierasvoittoon.